Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

10 tips voor ondernemers om te besparen op printkosten

Inktkosten kunnen een aanzienlijke uitgave zijn voor ondernemers, vooral voor kleine bedrijven en startups. Gelukkig zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om te besparen op inkt zonder in te leveren op kwaliteit. Hier zijn tien tips die je kunt helpen om je inktgebruik te optimaliseren en kosten te verlagen.

1. Gebruik eco-modus of zuinige afdrukken

De meeste printers hebben een eco-modus of een instelling voor zuinig afdrukken. Deze modus gebruikt minder inkt per pagina en is ideaal voor het afdrukken van interne documenten of concepten die geen hoge kwaliteit vereisen.

2. Print dubbelzijdig

Dubbelzijdig afdrukken vermindert het aantal pagina’s dat je print, wat niet alleen inkt, maar ook papier bespaart. Dit is een eenvoudige aanpassing die je meteen kunt doorvoeren.

3. Kies voor conceptmodus

De conceptmodus (draft mode) is een andere instelling die je inktverbruik vermindert. Hoewel de afdrukkwaliteit iets lager is, is het voldoende voor de meeste interne documenten en concepten.

4. Schakel over op digitale documenten

Overweeg om meer documenten digitaal te delen en op te slaan. Dit beperkt de noodzaak om te printen en bespaart zowel inkt als papier. Gebruik e-mail, cloud-opslag en samenwerkingsplatforms om documenten te delen.

5. Investeer in een laserprinter

Laserprinters gebruiken toners in plaats van inkt en zijn vaak zuiniger bij hoge volumes. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, zijn de operationele kosten op de lange termijn meestal lager dan bij inkjetprinters.

6. Gebruik huismerk inkt

Compatibele of gereviseerde cartridges van derde partijen kunnen een kosteneffectieve alternatief zijn voor de dure originele cartridges. Zorg ervoor dat je kiest voor betrouwbare merken om kwaliteitsverlies te voorkomen.

7. Monitor je printgedrag

Gebruik printmanagementsoftware om je afdrukken te monitoren en beheren. Dit helpt je inzicht te krijgen in het printgedrag binnen je bedrijf en gebieden te identificeren waar je kunt besparen.

8. Print selectief

Wees selectief met wat je print. Vraag jezelf af of het document echt op papier nodig is of dat het digitaal kan blijven. Dit bewustzijn kan helpen om onnodige prints te verminderen.

9. Onderhoud je printer

Een goed onderhouden printer werkt efficiënter en verbruikt minder inkt. Zorg ervoor dat je printer schoon is en dat je regelmatig onderhoud uitvoert volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

10. Gebruik inktbesparende lettertypes

Er zijn lettertypes die speciaal zijn ontworpen om minder inkt te verbruiken, zoals Ecofont en Century Gothic. Overweeg deze lettertypes te gebruiken voor documenten die veel worden afgedrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *