Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 redenen waarom je niet zonder goede koffie kunt op kantoor

Voor veel mensen is koffie niet alleen een ochtendritueel, maar ook een belangrijk onderdeel van een productieve werkdag. Van het opbouwen van positieve relaties tot het stimuleren van de productiviteit – hier vind je 4 redenen waarom goede koffie onmisbaar is voor jouw werkplek!

Zorgt voor een goede werksfeer

Koffie drinken is een sociale activiteit. Een koffiemachine is vaak het ontmoetingspunt waar collega’s samenkomen en praten. Een goede koffievoorziening zorgt voor positieve interacties tussen collega’s, wat belangrijk is voor een gezonde en productieve werkomgeving. Daarnaast bieden goede voorzieningen, zoals die van coffeeatwork.nl, apparaten en koffie met volledige service. Jij en je collega’s hoeven je dan geen zorgen te maken dat het apparaat stopt met werken of dat de koffievoorraad op raakt – dit wordt voor jou geregeld.

Verhoogt de productiviteit

Ondanks dat er geen bewijs is dat koffie een directe invloed heeft op de productiviteit, is uit onderzoek gebleken dat zo’n ⅔ van de werknemers zich productiever voelen met een goede kop koffie. Dit gevoel kan leiden tot hogere motivatie en een sneller werktempo, wat betekent dat werknemers meer kunnen doen binnen dezelfde tijd. Daarnaast is het belangrijk om pauzes te houden tijdens het werk, wat gedaan kan worden door weer even naar de koffiemachine te lopen.

Positieve eerste indruk

Je maakt maar één eerste indruk, dus het is belangrijk dat je alles uit de kast haalt om die positieve klant- en zakenrelaties op te bouwen. Koffie is het visitekaartje van je bedrijf, en vieze koffie zorgt er zeker voor dat relaties liever niet nog een keer bij je op kantoor komen. Het aanbieden van goede koffie laat niet alleen zien dat je gastvrij bent, maar ook dat je oog hebt voor detail en kwaliteit. Ook geeft het aan dat je het belangrijk vind dat je gasten tevreden en comfortabel zijn, wat weer bij kan dragen aan het opbouwen van vertrouwen en versterken van zakenrelaties. Daarnaast kan een gezellige koffiehoek een informele plek bieden om je gasten beter te leren kennen op persoonlijk niveau.

Behoud van werknemers en talent

Zou jij blijven werken op een plek waar ze geen lekkere koffie hebben? Ondanks dat het geen prioriteit is, is de koffiekwaliteit van kantoor vaak wel een secundaire reden om te blijven of te gaan. Een goede koffievoorziening kan zorgen dat bestaande werknemers blijven en dat je nieuw talent aantrekt. Het bieden van goede koffie laat namelijk zien dat je als werkgever waarde hecht aan het welzijn en de tevredenheid van je werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *