Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 Tips om jouw webshop te promoten

De maatschappij verandert en mensen gaan steeds meer online shoppen. Ideaal dus als jij al een tijdje nadenkt over een eigen webshop. Een webshop kun je gemakkelijk van huis uit opstarten. Het belangrijkste is dat je weet welke producten je wilt gaan verkopen en aan welke doelgroep. Zo kun je een webshop met gereedschap en boormachines richten op de thuisklussers of op de vakmannen. Een selectieve doelgroep kan helpen in het begin om structuur te behouden. Wanneer je dan eindelijk alles voor elkaar hebt, is het nodig om het aantal klanten te laten groeien. Het beste hulpmiddel hiervoor is reclame maken. Hieronder vind je enkele tips om jouw shop te promoten!

Tip 1: Een blog op je webshop

Je zal het vast al denken: ‘’Hoe helpt een blog bij het maken van reclame?’’. In een blog kun je uitgebreid praten over een bepaald onderwerp en dit teruglinken aan de producten die je verkoopt. Zo kun je dus je expertise tonen. Specificeer hierin naar je doelgroep, zo trek je meer klanten aan! Je kunt met goede teksten overigens ook op een organische manier hoger in de zoekmachines komen. Dan heb je natuurlijk wel enige kennis van SEO nodig, maar gelukkig is dit gemakkelijk te leren. Daarnaast zijn er ook vele marketingbedrijven met expertise actief. Ze voorzien je graag van teksten die bijdragen aan een hoge ranking.

Tip 2: Social media!

Social media is dé beste plek voor reclame. Maak een account aan onder de naam van je bedrijf op Facebook, Instagram en Pinterest. Deze platformen worden het meest gebruikt en dat is ideaal om advertenties te plaatsen. Soms zal je moeten investeren om reclame te mogen maken. Let hier dan vooral op de timing. Is je publiek actief in de avond of juist in de middag? Dit is een van de belangrijke punten die meespelen in het goed adverteren op social media. Je kunt bijvoorbeeld een van je berichten sponsoren voor een paar euro, maar je kunt ook gerichte advertenties opzetten.

Tip 3: Reviews van klanten

Positieve reviews van klanten zijn belangrijk om meer producten te kunnen verkopen. Zorg dat er op je webshop ruimte is om een review achter te laten. Je kunt een pagina toevoegen voor algemene reviews of juist per productpagina, zodat klanten over een product specifiek een review kunnen achterlaten.

Top 4: Linkbuilding

Als je wilt dat je website populairder wordt, is het slim om aan linkbuilding te werken. Dat betekent simpelweg dat je ervoor zorgt dat andere sites linkjes naar jouw site plaatsen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door gastblogs te schrijven op sites die met jouw onderwerp te maken hebben, samen te werken met andere sites, of je website op te geven bij online lijsten. Als er veel goede websites naar jou linken, vindt Google je site belangrijker, en kom je hoger in de zoekresultaten. Zo krijg je meer bezoekers en groeit je website. Met deze 4 tips zul jij meer verkeer naar je website trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *