Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 financiële tips voor beginnende ondernemers

Hallo beginnende ondernemer. Je weet als geen ander dat de beginperiode lastig kan zijn. Er komt veel op je af, je probeert een naam voor jezelf op te bouwen en moet het met weinig financiële middelen doen. Dat maakt het niet eenvoudig om te investeren. Niet getreurd, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden. In dit artikel staan 5 tips die je als beginnende ondernemer goed kan gebruiken.

ICT leasen

ICT hardware heeft iedere ondernemer nodig. Helaas is dit bedrijfsmiddel onderhevig aan onverwachte en snelle vernieuwing. Dat kost geld en dat heb je niet altijd. Er is een mogelijkheid om gewoon met alle vernieuwingen mee te gaan, door te leasen. Voor auto’s is dit een bekend concept, maar wist je dat dit ook met ICT kan? Bedrijven zoals Leasemasters bieden deze optie aan. Je kunt bijvoorbeeld in één keer alle computers vervangen of een kostbare upgrade van de serveromgeving laten doen.

Machines

Werk je met machines? Dan liggen er flinke investeringen op je te wachten. Je kunt de financiële pijn verlichten door een machine te leasen. Het is het beste om in overleg te gaan met een specialist. Samen bepalen jullie wat ideaal is voor jouw bedrijf en financiële situatie. Meestal kun je een machine voor een periode van 5 tot 7 jaar leasen. Met de opbrengsten van de productie betaal je de maandelijkse aflossing.

Wacht even met je pensioen

Zodra je ondernemer bent geworden, krijg je vanuit allerlei hoeken aanbiedingen om je pensioen te gaan regelen. Nu is het niet onverstandig om aan later te denken, maar wacht daar nog maar even mee. Je weet namelijk niet hoe het de eerste jaren gaat lopen. Het is ook mogelijk om aan het einde van het jaar een pensioenrekening te openen en daar een bedrag op te storten. Dan profiteer je van dezelfde belastingvoordelen, maar zit je niet aan een maandelijks bedrag vast.

Een broodfonds

Het regelen van je pensioen is niet verplicht, dat geldt in de meeste branches ook voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Nog wel, want in de toekomst moet iedere ondernemer zich laten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Een logisch besluit, maar voor veel ondernemers ook problematisch. Deze verzekeringen zijn namelijk best duur. Een broodfonds is in de meeste gevallen een goedkoper alternatief. In een broodfonds zitten meerdere ondernemers, die iedere maand een vast bedrag inleggen. Wanneer een van de deelnemers aan het fonds langdurig ziek is, krijgt deze persoon uitkering uit het gespaarde geld. Een extra voordeel van een broodfonds is dat je meteen nieuwe connecties opdoet.

Een financieel adviseur

Tot slot is het goed om een financieel adviseur in de arm te nemen. Er gaat ontzettend veel op je afkomen. Om daar ook nog je hele financiële huishouding bij te doen, is een beetje veel van het goede. Een financieel adviseur is veel meer dan iemand die je boekhouding doet of checkt. De adviseur staat je bijvoorbeeld bij wanneer je een investering wilt doen, maar twijfelt over de haalbaarheid. Een financieel adviseur is eigenlijk onmisbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *