Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 Voordelen van een zakelijk telefoonabonnement als ZZP’er

Ben jij zzp’er, dan wil je natuurlijk goed bereikbaar zijn. Dit betekent dat je waarschijnlijk veel belt. Veel van deze telefoonkosten kun je aftrekken van de belasting. Maar hoe zit dat precies? Zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden als je zakelijk een telefoon koopt? Wat mag je wel aftrekken en wat niet? De Belastingdienst stelt bepaalde eisen aan zakelijk bellen. En welke voordelen brengt een sim only zakelijk abonnement met zich mee? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.

Aftrekbaarheid van kosten

Het grootste pluspunt van een zakelijk telefoonabonnement is dat je veel kosten kunt aftrekken van de belasting. Dat gaat om de kosten van je abonnement, maar ook om wat je betaalt voor data en bellen. Je kunt zelfs de btw terugkrijgen als je je belastingaangifte doet. Zo kun je als zzp’er flink besparen op je telefoonrekening. Als je je zakelijke telefoon voor privégesprekken gebruikt, kun je de kosten voor die gesprekken niet aftrekken.

Overzichtelijke administratie

Met een zakelijk telefoonabonnement kun je makkelijk je zakelijke en privé kosten uit elkaar houden. Dit maakt je administratie een stuk overzichtelijker en het is simpeler om te laten zien welke kosten voor je werk zijn. Dit is extra handig als je je telefoon voor zowel werk als privé gebruikt, omdat je dan goed kunt bijhouden welke uitgaven voor werk zijn en welke voor jezelf.

Professionele uitstraling

Je kunt kiezen voor een sim only met nummerbehoud als je van telefoon gaat wisselen. Met een zakelijk telefoonabonnement kun je een apart zakelijk nummer hebben. Dat staat professioneel en kan klanten meer vertrouwen geven in je bedrijf. Zo kom je serieuzer over. Met een zakelijk nummer kun je ook telefoontjes aannemen als je even niet bereikbaar bent op je privénummer. Dit maakt je bedrijf beter bereikbaar. Je kunt ook 2 nummers op je telefoonnummers op 1 telefoon hebben, bijvoorbeeld 1 voor privé en 1 voor zakelijk. Zo heb je ook een Whatsapp business die je kunt gebruiken om contact te houden met klanten.

Zakelijke en privé gescheiden houden

Met een zakelijk telefoonabonnement kun je je zakelijke en privé telefoonkosten dus gescheiden houden, zelfs als je slechts één telefoon hebt. Hierdoor kun je werk en privé beter gescheiden houden en voorkom je dat je zakelijke oproepen krijgt buiten werktijd. Wanneer je je telefoonkosten apart houdt,  zul je ook je zakelijke uitgaven beter kunnen beheren en zo krijg je dus meer inzicht in je financiën.

Flexibiliteit en keuzemogelijkheden

Een zakelijk telefoonabonnement biedt doorgaans meer flexibiliteit en keuzes dan een privéabonnement. Je hebt bijvoorbeeld de optie om uit diverse bundels en functies te kiezen die passen bij de eisen van je onderneming. Bovendien leveren veel providers speciale zakelijke diensten en ondersteuning aan zzp’ers. Hiermee krijg je dus extra voordelen en diensten die handig kunnen zijn voor je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *