Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Auto zakelijk of privé leasen: wat is de beste keuze? 

Wanneer je recent een eenmanszaak begonnen bent, zal je deze fase gebruiken voor het inrichten van de onderneming en het doen van investeringen. Zodanig dat je op korte termijn je eerste klanten kunt bedienen. Onderdeel van deze investeringen kan de aankoop of het (zakelijk) leasen van een bedrijfswagen zijn. Is het per definitie de beste keuze om een auto als zelfstandig ondernemer zakelijk te leasen, of zijn er situaties waarin juist private lease de voordeligste optie is? Wat maakt het leasen van een auto interessanter dan de aankoop ervan voor ondernemers? Is het afsluiten van een auto abonnement wellicht een optie voor je? In dit artikel lees je hier meer over. 

Voordelen van een auto leasen 
Het leasen van een auto biedt als voornaamste voordeel dat je precies weet welke kosten je mag verwachten tijdens de looptijd van het contract. Je komt nooit voor onverwacht hoge onderhoudskosten te staan. Een ander voordeel is het feit dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. Zeker een startende, zelfstandig ondernemer gebruikt het eigen vermogen vaak liever om te investeren in de productiecapaciteit of marketing van de organisatie. Dit levert immers meer op! Zorg dat je vooraf een reële inschatting maakt van het aantal kilometers dat je jaarlijks met het voertuig rijdt. Op deze manier voorkom je onnodig hoge kosten. Met name de kilometers buiten je contract om zijn duur. 

Zakelijk of private leasen van een auto 
Een voordeel van het zakelijk leasen van een auto is de mogelijkheid om de leasekosten en btw af te trekken van de omzet en ontvangen btw. Dit levert een fiscaal voordeel op aan het eind van het jaar. Andersom betaal je bijtelling als je een auto zakelijk afneemt en hier meer dan 500 privékilometers in maakt. Er zijn online tools te vinden waarmee je kunt berekenen wat in jouw situatie de beste keuze is. Dit hangt logischerwijs sterk samen met het aantal privékilometers dat je met het voertuig maakt. 

Auto abonnement als tijdelijk alternatief voor een auto kopen 
In plaats van het zakelijk- of private leasen van een auto, kan ook de keuze voor een auto abonnement interessant zijn. Deze auto abonnementen winnen de laatste jaren sterk aan populariteit. Op lease vergelijker Autonomer vind je een breed aanbod auto abonnementen. Je neemt de auto voor een korte periode af, bijvoorbeeld een paar weken, om vervolgens alsnog te investeren in een occasion. Een slimme tijdelijke oplossing, als je nog niet precies weet welke auto je straks wilt kopen maar deze nu al nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *