Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De impact van employer branding op bedrijfsgroei en succes

Voordat ieder kalenderjaar start, ben je druk in de weer met het formuleren van de nieuwe bedrijfsdoelstellingen. Misschien heb je extra kapitaal om in te kopen, je gaat uitbreiden naar het buitenland of je opent een aantal nieuwe filialen in het eigen land. In al dit soort gevallen betekent het ook dat je niet alleen het huidige personeel in de watten moet leggen. Je gaat ook druk aan de slag met het werven van nieuw personeel. Dit doe je het beste door strategische employer branding in te zetten. Waarom dit zo belangrijk is, lees je in dit blog.

Je kunt verschillende elementen binnen het bedrijf beter uitlichten dankzij employer branding

Tijdens employer branding kun je erg makkelijk verschillende elementen binnen de organisatie beter uitlichten. Je geeft toekomstige werknemers een kijkje achter de schermen door middel van een virtuele rondleiding door het bedrijf. Je laat het huidige personeel aan het woord in een leuke video documentaire. Of je maakt een leuke recap van een bedrijfsborrel die je hebt georganiseerd. Door de branding van employers zorg je voor een unieke twist op het gebied van bedrijfscommunicatie. En daardoor kan het zomaar zo snel dat er net even wat sneller wordt gesolliciteerd op een openstaande functie binnen het bedrijf.

Toekomstige werknemers die passen binnen het bedrijf worden sneller aangetrokken

En zet je de employer branding slim in. Dan weet je ook nog eens zeker dat de mensen die solliciteren op een openstaande functie, net even wat beter binnen het team passen. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk voor de dynamiek binnen het bedrijf. Redenen genoeg dus om op korte termijn al een keer aan de slag te gaan met het oprichten en het inzetten van employer branding. Door een keer contact op te nemen met een specialist in het vak, krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke opties die er zijn.

Je kunt employer branding op verschillende soorten manieren inzetten

Je hebt het eigenlijk al gelezen. Het is mogelijk om employer branding op verschillende soorten manieren in te zetten. En hierdoor is het ook meteen mogelijk om het op verschillende soorten kanalen in te zetten. Denk daarbij aan je eigen website, op je social media kanalen en via een nieuwsbrief. Weet je op dit moment al goed hoe je de employer branding het liefste in wilt gaan zetten voor je eigen bedrijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *