Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De risico’s van het ondernemerschap uitgelegd

Een ondernemer is iemand die een product of dienst aanbiedt en daarmee geld verdient. In de meeste gevallen gaat dat goed, maar er zijn ook heel wat situaties denkbaar waarbij je als ondernemer te maken krijgt met conflictsituaties. Niemand zit daarop te wachten, maar als ze ontstaan, zul je er wel adequaat op moeten reageren. Welke risico’s loop je als ondernemer en wat kun je eraan doen om die risico’s zo klein mogelijk te houden?

Het type onderneming

Op de eerste plaats is van belang welke rechtsvorm je voor de onderneming gekozen hebt. Een eenmanszaak is een betrekkelijk simpele constructie, want je ben als enige verantwoordelijk voor alles wat je doet. Wanneer het een grotere onderneming is, met een raad van bestuur en aandeelhouders, is het al een heel ander verhaal. In dat geval heb je te maken met een groot aantal personen, die elk voor hun rechten zullen opkomen. Begint het je al te duizelen? Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je alles goed geregeld hebt, doe je er verstandig aan om een advocaat ondernemingsrecht in te schakelen. Zo’n juridisch specialist kan je ondersteunen bij allerlei vraagstukken die in de loop der tijd de revue passeren. Je weet dan zeker dat alles goed geregeld is en zoals bij veel dingen geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen.

Algemene voorwaarden

Met wie je ook zaken doet, alles valt of staat met de algemene voorwaarden van jouw onderneming. In die algemene voorwaarden leg je namelijk exact vast hoe eventuele geschillen opgelost worden. Hoe beter de algemene voorwaarden opgesteld zijn, hoe kleiner de kans dat je daadwerkelijk in de problemen komt. Neem er dus de tijd voor om dit zorgvuldig te regelen. Het is goed om te weten dat een advocatenkantoor in Apeldoorn zich in deze materie heeft gespecialiseerd. Zo’n specialist ziet direct welke onvolkomenheden er schuilen in de door jou opgestelde voorwaarden en kan proactief met je meedenken.

Financiering van je bedrijf

De kosten gaan voor de baat uit. Een oud en wijs gezegde, dat zeker voor ondernemers geldt. De grote uitdaging schuilt hierbij in het feit dat je vaak al moet investeren voordat je met zekerheid kunt zeggen of je het beoogde rendement wel zult halen. Je moet dus bepaalde risico’s nemen op financieel gebied. Een lening afsluiten kan handig zijn, maar uiteindelijk zul je dat geld wel allemaal moeten terugbetalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *