Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De uitstraling van je bedrijf begint bij het kantoorpand

Het personeel van je bedrijf wordt vaak gezien als het ideale visitekaartje van je bedrijf. Als medewerkers gemotiveerd zijn en zich inzetten voor het bedrijf, zullen klanten dit al snel opmerken. Daarnaast spelen er ook nog andere factoren een rol, zoals het kantoorpand. We hebben het hier over het gebouw zelf, het interieur en de aankleding ervan. Komen er regelmatig klanten over de vloer? Zorg ervoor dat alles netjes en opgeruimd is. Maar dat is niet het enige. Wij vertellen je graag waarom de uitstraling van je bedrijf begint bij het kantoorpand.

Zorg voor een aantrekkelijk kantoorpand

Creëer een aantrekkelijke en warme sfeer in je kantoorpand. Huur een interieurstyliste of een binnenhuisarchitect in, zodat je geadviseerd kan worden over de inrichting en design van het pand. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervolle ontvangstruimte waar klanten zich kunnen melden. Het komt regelmatig voor dat klanten even moeten wachten, dus zorg ervoor dat de ruimte gezellig is aangekleed. Bij het kiezen van de kleur voor de muren is het goed om verder te kijken dan het veilige wit. Wat dacht je bijvoorbeeld van warme kleuren? Dit zorgt als snel voor een knusse sfeer en zorgt voor een gevoel van ontspanning.

Haal buiten naar binnen

Breng de natuur naar binnen en creëer een huiselijke ambiance door planten in de ruimte te plaatsen. En dan hebben we het niet alleen over de ontvangstruimte, maar ook op de rest van het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een Monstera of Strelitzia op de werkplekken of een Cactus of een Ficus in de vergaderruimte. Dit draagt niet alleen bij aan een gezellige sfeer, maar bevordert ook de productiviteit van de medewerkers. Bovendien helpen planten de luchtkwaliteit te verbeteren door de aanwezigheid van fijnstof te verminderen, wat resulteert in een beter werkklimaat. Daarnaast dragen planten bij aan een verbeterende akoestiek, wat met name gunstig is in ruimtes waar veel gesprekken plaatsvinden of telefoongesprekken worden gevoerd.

Tijd voor ontspanning

Medewerkers kunnen het waarderen wanneer er ook wat aan ontspanning wordt geboden. Zo bied je de ruimte om het werk los te laten en even met iets anders bezig te zijn. Een bedrijf met ontspannen medewerkers kan beter presteren en hun doel bereiken dan een bedrijf waarvan de medewerkers gestrest en gespannen zijn. Bied bijvoorbeeld een sportabonnement aan van de lokale sportschool of plaats in het kantoorpand een tafeltennistafel. Stimuleer je medewerkers om tijdens de pauzes een rondje te gaan lopen. Bied naast de middagpauze ook wat extra korte pauzes aan. Verras je collega’s regelmatig met cadeautjes. Een toepasselijk cadeau zijn bijvoorbeeld pennen met opdruk, die zowel op kantoor als thuis gebruikt kunnen worden. Ook notitieboekjes bedrukken met de naam van de medewerker is een origineel presentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *