Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Deze bespaartips wil je niet missen

Besparen is een woord dat bij iedere ondernemer als muziek in de oren klinkt. Wie is er immers niet bezig om de soms torenhoge kostenposten naar beneden te brengen? De overgang naar 2024 is een mooi moment om besparingen door te voeren. En daar hoef je geen personeel voor te ontslaan of ze deels te vervangen door robots. Deze bespaartips raken niemand, maar leveren je wel een hoop geld, stressvermindering en tevredenheid op.

Lease een printer

Ben je op zoek naar een of meer printers, maar wil je die niet zelf kopen? Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om niet te kopen, maar te leasen. Een printer huren is zakelijk interessant als je geen omkijken wilt hebben naar het onderhoud en je geen zorgen wilt maken om onverwachte kosten. En het voordeel van lease is dat je precies weet wat het kost.

DaaS

DaaS staat voor Device as a Service. Hiermee zorg je voor de devices van je medewerkers, zoals een laptop of een pc. De apparaten worden volledig gebruiksklaar geleverd. De leverancier neemt ook werk uit handen door alle devices van je organisatie(s) te beheren. Ook hier weet je waar je op financieel gebied aan toe bent. Voor een vaste prijs per maand maak je met je bedrijf gebruik van DaaS.

Bespaar op reiskosten

Ongemerkt gaat er behoorlijk veel geld op aan reiskosten. Daar valt een grote winst te boeken. Dit kun je deels doen door je personeel hybride te laten werken. Wanneer ze niet naar kantoor hoeven te komen, hoef jij geen reiskosten te betalen. En je kan er ook eens naar kijken of het wel nodig is om voor elk overleg op pad te gaan. Digitaal kan je ook prima vergaderen. Neem ook meteen de reizen per trein en vliegtuig mee. Eerste klas treinen en businessclass vliegen is lekker comfortabel, maar totaal niet nodig.

Investeer in je werknemers

Investeren in je werknemers is altijd belangrijk, zeker in een tijd waarin er een schaarste aan personeel is. Als een van je werknemers je in deze tijden verlaat, weet je een ding zeker, het is niet makkelijk om een goede vervanger te vinden. Investeren in je werknemers kan natuurlijk op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door ze allerlei leuke cursussen aan te bieden, maar ook door bedrijfsuitjes voor ze te organiseren. Dit kost je dan wel een beetje geld, maar je krijgt er heel veel meer voor terug, wat uiteindelijk tot een besparing leidt.

De laatste ronde

De laatste ronde is geen onderdeel van de bedrijfsborrel, maar is de laatste taak van je werkdag. Of van iemand anders. Het punt is dat degene die het pand afsluit een goede check maakt. Als je ’s avonds langs bedrijven rijdt, valt het op dat er nog veel licht brandt en dat computers onnodig aan staan. Het is de meest simpele manier om op je maandelijkse kosten te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *