Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Digital Signage technologieën die jouw infokanaal versterken

Stel je voor: je loopt een modern kantoorgebouw binnen. De ontvangsthal is levendig, met grote schermen die belangrijke mededelingen tonen, video’s afspelen en bezoekers verwelkomen. Dit is geen toekomstbeeld, maar de realiteit van bedrijven die een infokanaal gebruiken om hun communicatie naar een hoger niveau te tillen. In deze blog ontdek je wat een infokanaal precies is, welke voordelen het biedt, en welke technologieën het meest effectief zijn. Tot slot leer je hoe je de effectiviteit van jouw Digital Signage kunt meten.

Wat is een infokanaal en hoe werkt het? 

Een infokanaal is als een virtuele brug tussen jou en jouw doelgroep. Het stelt je in staat om snel en efficiënt informatie te delen via digitale schermen, of het nu gaat om medewerkers in een bedrijf, bezoekers op een evenement of patiënten in een ziekenhuis. Denk aan het gemak van een centraal systeem waarmee je content kunt beheren en updaten. Met een paar klikken stuur je belangrijke berichten, video’s of afbeeldingen naar schermen op verschillende locaties.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een infokanaal? 

De voordelen van een infokanaal zijn enorm. Stel je voor dat je een evenement organiseert. Bezoekers willen weten waar ze heen moeten, welke sessies wanneer beginnen en waar de eetgelegenheden zijn. Met een infokanaal informeer je hen direct via schermen die strategisch zijn geplaatst.

 • Efficiëntie: Met een infokanaal verspreid je snel relevante en actuele content. Geen gedoe met papieren flyers die outdated raken.
 • Flexibiliteit: Of het nu gaat om een grote conferentie of een klein bedrijfsfeest, je kunt de content aanpassen aan jouw specifieke doelgroep.
 • Doelgerichtheid: Je bereikt precies die mensen die je wilt bereiken, met de juiste boodschap op het juiste moment.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Dankzij een intuïtief contentmanagementsysteem kost het weinig tijd om een infokanaal op te zetten en te onderhouden.
 • Kostenbesparend: Hoewel de initiële investering wat hoger is, bespaar je op lange termijn op print- en distributiekosten.

Welke technologieën zijn het meest effectief voor Digital Signage? 

De technologieën achter een infokanaal zijn de motor die alles draaiende houdt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • LED-schermen: Ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze zijn helder, duurzaam en energiezuinig. Perfect om in een drukke omgeving op te vallen.
 • LCD-schermen: Deze schermen zijn scherp, betaalbaar en veelzijdig. Ze bieden een uitstekende beeldkwaliteit en zijn daarom een populaire keuze voor veel bedrijven.
 • Content management systemen (CMS): Een goed CMS zoals Xibo of Scala maakt het beheren van content een fluitje van een cent. Stel je voor dat je vanaf je kantoor nieuwe content kunt uploaden die direct zichtbaar is in meerdere vestigingen.
 • Interactiviteit: Touchscreens en bewegingssensoren voegen een extra dimensie toe aan jouw communicatie. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld door menu’s bladeren of interactieve kaarten gebruiken.
 • Cloud-gebaseerde oplossingen: Flexibel en schaalbaar. Je kunt content op afstand beheren, ideaal voor bedrijven met meerdere locaties.

Hoe kan ik de effectiviteit van mijn Digital Signage meten? 

Het succes van jouw infokanaal meten is net zo belangrijk als het opzetten ervan. Hier zijn enkele methoden om te beoordelen hoe goed jouw Digital Signage werkt:

 • Analytics software: Stel je voor dat je kunt zien hoe vaak een bepaalde boodschap wordt bekeken en hoe lang mensen ernaar kijken. Dit soort data helpt je om content te optimaliseren.
 • Publieksenquêtes: Vraag feedback van je doelgroep. Wat vinden ze van de content? Zijn er zaken die ze missen?
 • Verkoopgegevens: Analyseer of er een stijging in verkoop is na het starten van een Digital Signage campagne. Dit geeft direct inzicht in de ROI.
 • Betrokkenheid: Meet de interactie met touchscreens. Hoe vaak en hoe lang worden deze gebruikt? Dit geeft inzicht in de betrokkenheid van jouw doelgroep.
 • Camera’s en sensoren: Moderne technologieën zoals gezichtsherkenning kunnen helpen om demografische gegevens te verzamelen en het kijkgedrag te analyseren.

Het gebruik van de juiste technologieën kan jouw infokanaal enorm versterken en de effectiviteit van jouw bedrijfscommunicatie verhogen. Door te investeren in LED- of LCD-schermen, een goed CMS, en interactieve elementen, zorg je ervoor dat jouw boodschap duidelijk en aantrekkelijk overkomt. Vergeet niet om de effectiviteit regelmatig te meten om je strategie waar nodig aan te passen. Zo haal je het maximale uit jouw Digital Signage.

Wil je meer weten over hoe je Digital Signage en infokanalen optimaal kunt inzetten? Bezoek de website van ZetaDisplay en ontdek alle mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *