Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit is het moment om een horeca zaak te starten

Uit onderzoek blijkt dat de huidige generatie jongeren, de millennials, de generatie Z, houdt van gemak. Ze willen niet al te veel moeite doen om een leuk leven te hebben. Met andere woorden: ze besteden werk het liefst uit. Het gaat dan om het huis schoonhouden, maar ook om boodschappen doen en koken. Met andere woorden: deze generatie eet maar wat graag buiten de deur. Niet alleen als er een bijzondere gelegenheid is, maar het liefst meerdere keren per week. Er zijn er zelfs bij die nooit thuis een maaltijd klaarmaken. De horeca doet dus goede zaken. Het is dan ook een prima moment om je eigen bedrijf te starten.

Hoe vind je personeel?

Een leuk restaurant of café openen is natuurlijk een droom die uitkomt. Maar dan heb je meteen een volgend probleem, want waar vind je geschikt personeel? Dit is vaak een hele klus. Je kunt met het kopen van een kassasysteem besparen op personeel. Er zijn systemen waarbij de gast aan tafel direct op een scherm zijn bestelling kan aangeven. Deze gegevens worden direct naar de keuken gestuurd waarna de bestelling kan worden uitgeleverd. Bij het afrekenen is net als vroeger met het opschrijfboekje op het scherm een overzicht van de bestelling en het af te rekenen bedrag. Uiteraard kan een fooi worden toegevoegd als de klant dat wil.

De sfeer van je nieuwe zaak

Veel mensen vinden de sfeer heel belangrijk als ze ergens gaan eten of een drankje doen met vrienden. Denk dus als startende ondernemer goed na over hoe je je zaak gaat inrichten. Zorg voor tafeltjes bij het raam indien mogelijk. Er zijn altijd bezoekers die mensen willen kijken, of die goed licht willen hebben zodat ze op hun laptop kunnen werken. Natuurlijk richt je een gezellige bar in voor bezoekers die graag een praatje maken met de barman of met andere gasten. Loungebanken doen het ook altijd goed, je kunt tafels langs de muren zetten met aan de ene zijde een loungebank en aan de andere kant losse stoelen. Dit maakt het gemakkelijker om na sluitingstijd de vloer te stofzuigen of dweilen. Zorg ook altijd voor losse tafels die je gemakkelijk tegen elkaar kunt schuiven als er een groter gezelschap heeft gereserveerd.

De financiering van je bedrijf

Naast een sfeervolle inrichting en een handig kassasysteem van BooqSolutions.com zijn er vast nog meer posten op je begroting. Bereken nauwkeurig hoeveel geld je nodig hebt om je bedrijf te kunnen starten. Je kunt met een bank of andere investeerder in gesprek gaan voor het afsluiten van een lening. Hiervoor is doorgaans een duidelijk en realistisch businessplan nodig. Hierin geef je aan wat je plannen zijn en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. Uiteraard geef je ook een prognose van de te verwachten omzet en winst. Als er meer opties zijn is het zaak om de bedrijfsleningen te vergelijken zodat je de lening kunt kiezen met de meest gunstige voorwaarden. Let niet alleen op de rente maar ook op overige kosten die in rekening worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *