Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit is hoe jij als ondernemer veilig je pand achterlaat

Het is een nachtmerrie voor veel ondernemers: een inbraak waarbij veel waardevolle spullen mee worden genomen. Inbraken vormen dus echt risico’s, zeker in bijvoorbeeld de retailsector. Als ondernemer wil je dus je bedrijfspand beveiligen, zeker als je het verlaat na een lange werkdag. Een goed beveiligd pand zorgt niet alleen voor gemoedsrust, maar kan ook diefstal en inbraak helpen voorkomen. Kun jij wat advies gebruiken voor het beveiligen van je bedrijfspand? Lees dan snel verder! We geven je een aantal tips hoe jij als ondernemer veilig je pand achterlaat, zodat je met een gerust hart naar huis kunt gaan.

Investeer in een goede alarminstallatie

Als je aan beveiliging denkt, denk je aan een alarminstallatie. En dat is terecht, want een alarminstallatie waarschuwt je direct in geval van inbraak of andere calamiteiten, zodat je snel actie kunt ondernemen. Het is dan wel belangrijk om een betrouwbaar alarminstallatie bedrijf in te schakelen om de installatie te laten plaatsen en onderhouden. Zij kunnen je adviseren over welk type alarminstallatie het meest geschikt is voor jouw pand en situatie. Want elk bedrijfspand heeft andere behoeften. En zij weten tenslotte het beste waar de alarmering geplaatst moet worden.

Zorg voor goede verlichting

Een goed verlicht pand schrikt potentiële inbrekers af. Het is daarnaast niet de duurste optie om voor verlichting te zorgen. De buitenkant van je pand moet goed verlicht zijn, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van bewegingssensoren die de verlichting inschakelen zodra er beweging wordt gedetecteerd. Ook kun je overwegen om timer-verlichting te gebruiken, zodat het lijkt alsof er altijd iemand aanwezig is in het pand.

Sluit alle ramen en deuren goed af

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar potentiële indringers komen vaak binnen via ramen en deuren van het pand. Dat maakt dat er bij verlaten van het pand extra goed gekeken moet worden of alle ramen en deuren wel echt goed afgesloten zijn. Er zijn ook extra beveiligingsmaatregelen zoals raam- en deursensoren. Deze sensoren kunnen worden gekoppeld aan je alarminstallatie, zodat je direct een melding krijgt als er een raam of deur wordt geopend.

Bewaar waardevolle spullen uit het zicht

Als ondernemer heb je vaak waardevolle spullen in je pand, zoals computers, laptops en andere elektronica. Zorg ervoor dat deze spullen niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant van je pand, zodat potentiële inbrekers minder snel geneigd zijn om in te breken. Berg waardevolle spullen op in een afgesloten kast of kluis en zorg ervoor dat de sleutels hiervan op een veilige plek liggen.

Maak gebruik van videobewaking

Ook videobewaking kan een verrijking zijn voor een veilig pand. Met camerabewaking kun je namelijk je pand 24/7 in de gaten houden en eventuele verdachte activiteiten vastleggen op beeld. Dit kan niet alleen helpen bij het opsporen van inbrekers, maar ook bij het voorkomen van inbraken. Daarnaast zullen mede ondernemers je ook dankbaar zijn als er iets gebeurt in de omgeving dat vastgelegd kan worden door jouw camerabewaking. Een installatie bedrijf  kan je adviseren over welke camerasystemen het meest geschikt zijn voor jouw pand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *