Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit is waarom je AI als ondernemer mag omarmen

Hoe ga je als ondernemer mee in deze snel veranderende wereld? Een aantal jaar geleden was het een begrip waar we nog weinig vanaf wisten, en intussen kan bijna geen enkele ondernemer er nog omheen. Het gebruik van Artificial Intelligence in je bedrijf is tegenwoordig eerder normaal dan afwijkend. Om niet achter te blijven is het belangrijk om je er goed in te verdiepen, door bijvoorbeeld een AI-900 training te volgen of een kennis in te schakelen die er veel van weet. Maar voor je deze stap zet, delen we graag een aantal redenen waarom je AI zou mogen omarmen als ondernemer. 

Zie het als een kans

Allereerst is het belangrijk de AI te zien als een toevoeging en een kans, in plaats van een bedreiging of onzekere toekomst. We zien al sinds de komst van ChatGTP in november 2022 dat lang niet alle menselijke input te vervangen is. Een tekst zonder emotie en alleen maar gegenereerde teksten is snel te herkennen. Maar dat neemt niet weg dat de AI tools, mits goed gebruikt, wel als een fijne toevoeging gebruikt kunnen worden. Als de input die je geeft van hoge kwaliteit is, kan je ook een hoge kwaliteit output verwachten. En zeg nou zelf, minder tijd kwijt zijn aan bepaalde taken is in veel gevallen wenselijk. Omarm de mindset AI te zien als een aanvulling op menselijke capaciteiten, in plaats van een bedreiging in jouw werkveld.

AI is de toekomst

AI gaat in rap tempo alleen maar groter worden. Door de enorme hoeveelheid input die de mens geeft, groeit het alsmaar door. Laten we niet vergeten dat er enorm veel potentie in deze toekomst zit. Met AI kunnen we complexe problemen oplossen op een schaal en snelheid die voorheen ondenkbaar was. Het stelt ons in staat om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Bovendien zal AI ons helpen om te innoveren op hedendaagse wereldproblematieken, zoals gezondheidszorg, transport, onderwijs en duurzaamheid.

Begin met een kleine stap

Als je nog niet werkt met AI, maar wel wil beginnen, begin dan met een kleine eerste stap.

Of het nu gaat om het schrijven van een social media post of nieuwsbrief met ChatGTP of het toevoegen van een chatbot op de klantenservice. Lees je in over de mogelijkheden en talloze verschillende apps en programma’s. Kijk wat op dit moment makkelijk en ondersteunend zou zijn om te gebruiken en ga aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *