Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit is waarom je als ondernemer beveiligingscamera’s moet hebben

Of je nu ZZP’er bent met een klein kantoor of DGA van een grote fabriek; de beveiliging van je onderneming is iets om erg serieus over te zijn. Het gaat niet zozeer om de waarde van de computers, machines of ander materiaal, maar vooral over de verloren productieve tijd na een diefstal, inbraak of vernieling. De spullen zullen door de verzekering uiteindelijk vergoed worden, maar wat als je een aantal dagen (of zelfs langer) niet kunt werken, fabriceren en leveren? Dat kost je omzet, terwijl je kosten wel gewoon doorlopen. Dit is waarom je als ondernemer ook je focus moet hebben op de beveiliging van je bedrijf, met bijvoorbeeld een beveiligingscamera (of liever een heel beveiligingscamera systeem).  

Voorkomen is beter dan genezen

Een beveiligingscamera voorkomt toch geen diefstal, inbraak of vandalisme hoor ik je denken. Dat klopt gedeeltelijk. We gaan ervan uit dat de basis goed op orde is, met goede sloten, raambeveiligingen (bijv. rolluiken) en dat alles potdicht zit wanneer het bedrijf gesloten is. Toch zullen criminelen altijd kijken op een bedrijventerrein waar de minste beveiliging is. Een bedrijf vol camera’s is een stuk minder aantrekkelijk om bij in te breken dan bij een bedrijf zonder camera’s. Hierbij geldt dus voorkomen is beter dan genezen. Goede beveiligingscamera’s in en uit het zicht helpen ook preventief om inbrekers af te schrikken. 

Daarnaast kan een moderne IP-camera ook notificaties verzenden naar je mobiel wanneer er onverwachte bewegingen of personen worden gedetecteerd als het bedrijf gesloten is. Zo kun je direct een alarmsignaal laten afgaan of de politie bellen, om erger te voorkomen. 

Verzekering & vergoeding

Wordt er toch ingebroken, dan is de verzekering altijd op zoek naar bewijs dat het een externe daad was en niet fraude van een medewerker. Ze zullen bewijsmateriaal willen zien, zoals bijvoorbeeld braaksporen. Met beveiligingscamera’s rondom het pand kun je altijd aantonen dat er is ingebroken door de videobeelden te overhandigen. 

Daarnaast helpen de videobeelden de politie bij hun recherchewerk om de daadwerkelijke criminelen te gaan opsporen, om zo niet alleen de materiële schade vergoed te krijgen maar ook gerechtigheid te krijgen en de criminelen hun straf te laten krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *