Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit moet je regelen voor de opening van je bedrijf

Als je de opening van je nieuwe bedrijf een officieel tintje wilt geven, dan is het zaak om de voorbereidingen op tijd te starten. Wil je voor de officiële opening een speciaal iemand uitnodigen die een openingshandeling verricht of een speech houdt, doe dit dan ruim van tevoren. Veel mensen hebben een volle agenda en kunnen zich niet zomaar vrijmaken. Als het om de burgemeester of een wethouder gaat dan neem je daarvoor contact op met het bestuurssecretariaat. Ook voor de aankleding van de opening moeten voorbereidingen worden getroffen.

De rode loper gaat uit

Als je de opening een officieel tintje wilt geven dan moet daar natuurlijk een rode loper bij. Vandaag de dag is het overigens ook heel hip om niet voor rood te kiezen maar voor een andere kleur. Misschien wel de kleur van de huisstijl van het bedrijf. Als je looproutes wilt aangeven dan gebruik je hier een afzetpaal voor. Deze kunnen met linten aan elkaar worden verbonden om zo een afzetting te maken. Zo weten de gasten ook meteen hoe ze moeten lopen. Als je regen verwacht, is het misschien wel prettig als er een overkapping boven de loper wordt gemaakt. Als dat geen optie is, zorg dan voor paraplu’s voor de officiële gasten zodat zij niet verregend arriveren.

Parkeerplaatsen voor auto’s

Als je veel gasten verwacht voor de opening van de zaak, houd dan rekening met voldoende parkeerplaatsen. Als je bedrijf op eigen terrein staat en er is voldoende ruimte dan is dit vast geen probleem. Geef wel duidelijk aan waar gasten kunnen parkeren zodat hier geen misverstanden over ontstaan. Als je voor het parkeren gebruik moet maken van de openbare weg, overleg dan met de gemeente of de politie hoe dit in goede banen geleid kan worden. Het zou heel pijnlijk zijn als mensen na afloop van de opening een parkeerbon onder de ruitenwisser vinden. Vaak kan er een tijdelijke ontheffing worden verleend als je de datum en tijdvak van de opening tijdig bespreekt.

De catering voor de opening

Naast een mooie loper van rodelopers.com moet er natuurlijk ook worden gezorgd voor een hapje en een drankje. Maak hiervoor afspraken met een cateraar. Houd rekening met mensen die geen vlees eten en zorg dat er ook non-alcoholische drankjes beschikbaar zijn. Komen er ook kinderen naar de opening dan doen ballonnen of petjes met het bedrijfslogo het altijd heel goed. Laat liever geen ballonnen op als openingshandeling. In veel gemeenten mag dit ook niet meer vanwege de belasting voor het milieu. Er is vast een andere leuke openingshandeling te bedenken. Zorg ervoor dat degene die de officiële openingshandeling verricht weet wat hij moet doen en maak deze handeling niet te ingewikkeld. Natuurlijk is een lint doorknippen een beetje afgezaagd, probeer iets te bedenken dat verband houdt met de aard van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *