Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit zijn de materialen die je moet hebben om jouw kantoor te verduurzamen.

Bij het verbouwen of ontwikkelen van je kantoor is er een toenemende focus op duurzaamheid. Ondanks dat veel partijen willen verduurzamen met het pand, wordt het vaak als lastig ervaren om te weten waar je moet starten. Verduurzaming van je kantoor start eigenlijk al bij het kiezen van je bouwmaterialen door materialen te kiezen die de efficiëntie en levensduur van het gebouw verbeteren en daarnaast de impact op het milieu verminderen. In dit artikel zoomen we in op vier bouwmaterialen die wij als duurzaam zien.

Maak gebruik van een groen dak. 

Een groen dak is te gebruiken bij een plat of hellend dak en houdt in dat het dak begroeid is met bijvoorbeeld verplanten, mos of gras. Het grote voordeel van een groen dak is dat het bescherming biedt tegen weersinvloeden zoals de zon, regen, kou en de wind. Daarnaast gaat je dak aanzienlijk langer mee door de bescherming die geboden wordt. Een groen dak draagt ook bij aan de biodiversiteit en verbetert de luchtkwaliteit van het kantoor. 

Maak gebruik van sandwichpanelen.

Sandwichpanelen worden vaak gebruikt voor wanden, daken en vloeren van kantoren. Een sandwichpaneel bestaat uit verschillende lagen isolatiemateriaal tussen een bekleding zoals metaal of kunststof. Deze panelen kunnen tot wel 30 jaar meegaan en ze zijn erg onderhoudsvriendelijk. Een ander groot voordeel van sandwichpanelen is dat ze in verschillende kleuren beschikbaar zijn, zo heb je ze in het groen, maar je kan ook kiezen voor sandwichpanelen van antraciet. Door de structuur en isolatie van deze panelen hoef je minder gebruik te maken van de verwarming of airco. Door de lagere energiekosten zal je minder hoeven te stoken, wat de impact op het milieu vermindert.

Maak gebruik van golfplaten.

Golfplaten staan bekend om de lange levensduur en de onderhoudsvriendelijkheid. Wanneer je gebruik maakt van golfplaten die ontworpen zijn met vezelcement, kunnen ze minimaal 50 jaar meegaan. Doordat golfplaten lang meegaan en weinig onderhoud vragen, bevorderen ze een duurzame levenscyclus. Een groot voordeel is dat je online goedkoop golfplaten kan kopen. Naast de duurzame voordelen zijn golfplaten ook goed om vocht te reguleren doordat ze condens voorkomen.

Kortom, het isoleren van jouw kantoor begint al bij de bouwmaterialen die je kiest. Door het gebruik van een groen dak, sandwichpanelen of golfplaten zet jij de eerste stappen naar een duurzaam kantoor. Door de investering te doen tijdens een verbouwing of bij het bouwen van je kantoor is de kans groot dat je binnen een bepaalde periode je investering terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *