Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Duurzame bezorging met deze 4 tips

Hoe groen is jouw bezorging eigenlijk? Als ondernemer die duurzaamheid belangrijk vindt, moet je hier echt even bij stilstaan. Bezorgen is namelijk een punt waar je flink wat verschil kunt maken. Klanten van webwinkels verwachten tegenwoordig eigenlijk ook dat je bezorging milieuvriendelijk is. Dat is dus nog een goede reden om hier werk van te maken! Maar hoe begin je hiermee?

Kies voor alternatieve brandstoffen

Om bezorgauto’s minder slecht voor het milieu te maken, kun je beter overstappen op andere brandstoffen. Je hebt bijvoorbeeld HVO100-brandstof, die veel minder rommel uitstoten dan gewone diesel. Als je investeert in deze milieuvriendelijkere brandstoffen, stoot je niet alleen minder CO2 uit, maar bespaar je op de lange duur ook geld. Maar er is nog een beter alternatief.

Kies voor elektrisch

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische auto’s. Ze zijn beter voor het milieu omdat ze minder vieze lucht uitstoten dan benzineauto’s. Ook kun je met elektrische auto’s verder rijden op dezelfde hoeveelheid stroom dan je zou kunnen met benzine. Je bent dus minder geld kwijt aan ’tanken’. Bovendien zijn ze super stil, wat zorgt voor een relaxtere rit, vooral in de stad. Elektrische Connectbike bezorgfietsen worden ook steeds populairder en zijn natuurlijk ook duurzaam. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook hartstikke handig om snel pakjes te bezorgen, zeker in drukke steden. Zo stoot je minder CO2 uit en klanten vinden dit echt een pluspunt. Het is dus tevens goed voor je imago.

Maak gebruik van afhaalpunten en pakketkluizen

Waarmo zou je niet gewoon afhaalpunten en pakketkluizen aanbieden? Op die manier kun je je  bezorgingen een stuk groener maken. Veel mensen vinden het fijn om hun pakjes zelf op te halen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook zorgt voor minder uitstoot van bezorgauto’s. Als je klanten deze keuze geeft, kunnen ze zelf besluiten om voor een milieuvriendelijkere manier van bezorgen te gaan.

Verbeter je routes

Maak een slimme planning van je bezorgroutes en zorg dat je bezorgauto’s goed vol zitten. Dit is een van de beste manieren om duurzaam te bezorgen. Er is tegenwoordig technologie beschuikbaar waare je je routes kunt plannen, waardoor je voorkomt dat je onnodig aan het orndrijdeb bent en de vervuiling per bezorging zo laag mogelijk houden. Laad je auto’s goed vol, zodat je zo min mogelijk ritjes hoeft te maken. Met deze 4 tips zou je al een stuk duurzamer moeten kunnen bezorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *