Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een veilig gevoel op de werkvloer

Als ondernemer ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van je werknemers. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je een veilig gevoel kan verzekeren. Met iets simpels als een alarmknop die ingedrukt kan worden bij eventuele onveilige situaties, kun je al een heleboel verschil maken. Wil jij een veilig gevoel op de werkvloer verzekeren? In dit artikel delen we een aantal tips.

Inbraakpreventie

Naast het feit dat inbraak vervelend is omdat het vaak om duizenden euro’s aan spullen gaat, geeft het idee dat iemand ongeoorloofd het pand in kan, een onveilig idee. Doe daarom voldoende aan inbraakpreventie door een alarmsysteem te installeren, een hek rondom het terrein te plaatsen en veiligheidsbeslag op de deuren te installeren. Ook is het slim om voor de ramen in het pand inbraakproof glas te gebruiken.

Voorbereid op brand

Zorg dat je voorbereid bent op brand door  voldoende brandblussers te plaatsen. Op elke vijftig vierkante meter moet een brandblusser te vinden zijn. Daarnaast is het belangrijk dat nooduitgangen overal goed bereikbaar zijn en dat iedereen in het pand op de hoogte is van een procedure bij brand. Spray houten meubels in met een impregneermiddel, zodat het vuur niet te snel om zich heen kan slaan, mocht het misgaan.

Een bhv’er

Zorg dat je per afdeling een bhv’er in dienst hebt. Dit is iemand die getraind is om in noodsituaties juist te handelen. Zo heeft een bhv’er geleerd om EHBO te geven mocht iemand onwel worden of gewond raken, maar is een bhv’er ook in staat om mensen tijdens een noodsituatie allemaal veilig naar buiten te leiden. Het is niet verplicht om een bhv’er in dienst te hebben, maar je bent wel verplicht in staat te zijn gepast te handelen bij een noodsituatie. Het is dus wel het verstandigst om een goede bhv’er in dienst te hebben.

Vertrouwenspersonen

Een gevoel van veiligheid geldt niet alleen voor invloeden van buitenaf, ook dingen die op de werkvloer gebeuren kunnen zorgen voor een onveilig gevoel. Kwetsbare werknemers van minderheidsgroepen kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met discriminatie en helaas zijn ook volwassenen in staat tot pesten. Stel daarom een paar vertrouwenspersonen aan bij wie mensen terechtkunnen als ze zich niet veilig voelen op de werkvloer. Het is belangrijk om meerdere vertrouwenspersonen te hebben, omdat iemand natuurlijk ook een probleem kan hebben met één van de vertrouwenspersonen en dat in zo’n geval bij iemand anders kwijt moet kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *