Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Efficiënt investeren in naamsbekendheid voor je bedrijf

Als je pas kort geleden bent gestart als ondernemer dan is de kans aanwezig dat je wordt overspoeld met aanbiedingen van andere bedrijven om je naamsbekendheid te vergroten. Zo kan het gebeuren dat je wordt benaderd met de mededeling dat je website, die pas enkele weken online is, heel slecht wordt bezocht. En daar kan het marketingbureau dat je benadert iets aan doen. Maar bedenk dat dit vaak hoge kosten met zich meebrengt, zeker als je niet goed duidelijk maakt wat je wel en niet wilt. Het is dus zaak om over promotie van je bedrijf eerst goed na te denken.

Eenvoudig en goedkoop je bedrijf promoten

Je kunt op een relatief goedkope manier je bedrijf promoten. Zo kun je voor een scherpe prijs promotie artikelen bedrukken, zeker als je een wat grotere hoeveelheid in één keer bestelt. Kies je bijvoorbeeld voor balpennen, dan kun je die op je kantoor ook zelf gebruiken. Bovendien is het een artikel dat ook over een jaar nog in de smaak valt als je het weggeeft aan klanten. Bedenk alleen dat de inkt kan uitdrogen als je de balpennen met jouw bedrijfslogo jarenlang in opslag hebt liggen. Maak dus een realistische inschatting van hoeveel je er bijvoorbeeld per maand of per jaar zal gaan uitdelen of gebruiken.

Promotie op locatie

Misschien leent jouw bedrijf zich heel goed voor lokale promotie. Als jouw klanten voornamelijk uit je eigen dorp of stad komen, dan is dit een voor de hand liggende gedachte. Stel je hebt een rijwielzaak. Dan heb je zeer waarschijnlijk vooral klanten uit de omgeving, of je moet wel een heel bijzonder assortiment hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor sponsoring van een evenement in je vestigingsplaats. Daar laat je een mooi spandoek ophangen met je bedrijfsnaam. En natuurlijk ben je aanwezig voor extra promotie. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanstekers uitdelen. Gaat het om een evenement waar veel kinderen komen dan doen petjes en ballonnen het ook altijd goed. Als je het aanbod afstemt op het publiek kan dit een zeer positief effect hebben op je naamsbekendheid en daarmee hopelijk ook op je omzet.

Online naamsbekendheid

Naast lokale promotie kun je ook online je bedrijf promoten. Daarvoor heb je uiteraard een website nodig. Zorg dat deze duidelijk en overzichtelijk is. Een bezoeker moet er snel en gemakkelijk zijn weg kunnen vinden. Vervolgens kun je met behulp van online advertenties ervoor proberen te zorgen dat je website meer bezoekers krijgt. Veel bedrijven adverteren via Google, de met afstand populairste zoekmachine. Hier kun je de link van je website bovenaan de zoekresultaten laten verschijnen als een bezoeker bepaalde zoekwoorden ingeeft. Hierdoor is de kans natuurlijk groot dat er op jouw link wordt geklikt. Je betaalt per klik, dit is dus niet afhankelijk van of iemand een aankoop doet, een offerte aanvraagt of een bepaald aantal minuten op je website doorbrengt. Je kunt de kosten in de hand houden door het aantal kliks per dag of per week te beperken tot een maximum. Is dat aantal bereikt, dan verdwijnt jouw advertentie automatisch tot een nieuwe periode aanbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *