Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Energie besparen voor bedrijven: tips!

Energie besparen is voor bedrijven meer dan alleen de thermostaat lager zetten. Er zijn een heleboel dingen die bedrijven kunnen doen, zoals energie vergelijken 2024, slim omgaan met verlichting en zelf energie opwekken. Het verlaagt niet alleen je kosten, maar door innovatieve en duurzame aanpassingen wordt het ook makkelijker om aan energiebesparende regels te voldoen en werk je aan een groener imago. Start vandaag nog met besparen door de praktische tips van onze energieadviseurs, speciaal voor zzp’ers en mkb-bedrijven.

Begin bij de bsis

Ten eerste kun je in je bedrijf een paar praktische stappen nemen. Vervang oude gloeilampen door spaar- of LED-lampen. Zorg dat je in de winter de verwarming niet aan laat staan met open ramen en deuren, en in de zomer juist wel wat frisse lucht binnenlaat door ramen te openen. Zet verlichting die niet nodig is uit, bijvoorbeeld met lichtsensoren. Je moet ook alle computers en andere apparaten helemaal uit zetten als niemand ze gebruikt. Kies voor duurzamere alternatieven bij het vervangen van apparaten, en trek stekkers uit het stopcontact aan het eind van de dag. Probeer ook zoveel mogelijk digitaal te werken in plaats van te printen. Je kunt tevens een nieuw energiecontract afsluiten om verder te besparen op de kosten.

Zelf energie opwekken

Daarnaast kun je zonnepanelen installeren om zelf energie op te wekken. Dit is een effectieve manier voor bedrijven om op energiekosten te besparen. Door je jaarlijkse energiekosten te berekenen, kun je snel zien hoe vlug je deze investering terugverdient, vaak al binnen een paar jaar. Zeker met subsidies zoals de SDE+ wordt het nog aantrekkelijker. Je bespaart niet alleen op de langere termijn geld, maar je laat ook zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dat versterkt je imago en maakt je een aantrekkelijke partner voor overheden en andere opdrachtgevers.

Elektrisch rijden

Je kunt ook elektrisch rijden stimuleren, of andere duurzame vervoermiddelen. Dit is een goede manier om energie te besparen. Moedig je medewerkers aan om met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk te komen. Dit bespaart niet alleen brandstofkosten, maar vermindert ook de CO2-uitstoot. Als reizen met het OV of fietsen niet haalbaar is, kijk dan eens naar elektrisch rijden voor zakelijke doeleinden als een uitstekend alternatief. Elektrische auto’s zijn namelijk goedkoper in onderhoud en brandstof. Je betaalt ook geen wegenbelasting, waardoor je dus voordelig uit bent.

Isoleren van het pand

Zorg dat je bedrijfspand goed geïsoleerd is om energie te besparen. Dit houdt in dat je moet investeren in isolatie van vloeren, muren en daken, en overwegen om dubbel of zelfs driedubbel glas te plaatsen. Zo houd je het in de winter lekker warm en in de zomer koel binnen. Wat kun je nog meer doen?Je kunt bijvoorbeeld koude leidingen afdichten en de deurrubbers van je koelapparatuur vervangen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *