Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Films voor ondernemers om naar uit te kijken in 2024

Stakingen in de wereldwijde filmindustrie zorgen ervoor dat er flink wat films vertraging op gaan lopen. Toch staan er voor het komende jaar nog genoeg veelbelovende films op het programma die uitgebracht gaan worden. Daar gaan we in dit artikel eens wat beter naar kijken. Maar eerst, vanwaar de staking en hoe beïnvloedt deze de datum dat de film te zien is?

Stakingen filmsterren in Amerika

Filmsterren en scenarioschrijvers besloten het afgelopen jaar te staken, terwijl sommige acteurs zelfs besloten om compleet van de buis te verdwijnen. Te lage salarissen en de introductie van Artificial Intelligence bij de grote productiestudio’s lijken hiervan de belangrijkste reden te zijn.

De stakingen hebben direct invloed gehad op de vertraging van tientallen producties. Hieronder vallen ook grote films als The White Lotus, Spider Man 4 en Mission Impossible 8. Het is ook de verwachting dat deze films in 2024 nog niet op het witte doek te zien zijn.

Voor Hollywoodsterren zijn vooral de lage salarissen die aan filmsterren worden uitgekeerd een doorn in het oog, terwijl “ze enorm veel geld aan ons verdienen”. De winstdeling met acteurs door de streamingdiensten moet flink op de schop om het voor acteurs nog interessant te houden.

Daarnaast willen de acteurs ook garanties en afspraken als het gaat om het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het maken van films en series. De scenarioschrijvers hebben een vergelijkbare eis op tafel liggen bij de vakbond.

Films voor 2024

Ondanks dat de filmsterren en scenarioschrijvers flink hebben geprotesteerd de afgelopen periode, komen er alsnog genoeg nieuwe films aan in 2024. Hieronder heb ik er een aantal op een rij gezet!

Deadpool 3

De Marvel-film Deadpool is alweer bezig aan haar derde film, wederom met Ryan Reynolds en Hugh Jackman in de hoofdrol. De populariteit van de eerste films lijkt moeilijk te evenaren, maar toch gaan ze het proberen. Naar verwachting komt de film in juli 2024 op de markt. We verwachten hier trouwens ook een gokkast van, aangezien ook veel andere industrieën op de populariteit van deze films mee willen liften. Deze zijn dan al snel te spelen bij Nederlandse casino’s.

Beetlejuice 2

Ook Beetlejuice is al toe aan haar tweede film, waarbij de regie is gedaan door Tim Burton. In deze komedie wordt een geest gevraagd om mensen bang te maken in een huis. Het is de opvolger van de film uit 1988. Vooral de oudere generatie zal deze film daarom wel kennen. Deze film heeft wat vertraging opgelopen, maar zal uiteindelijk medio september in de bioscopen te zien zijn.

Het uitbrengen van deze nieuwe films biedt ook mogelijkheden in andere industrieën. Zo zien we vaak dat er op basis van de nieuwe films ook videoslots met filmthema worden ontwikkeld, waarmee de ontwikkelaars mee willen liften op de hernieuwde populariteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *