Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe houd je werk en privé in balans als ondernemer? Dit zijn tips die werken!

Veel ondernemers kijken er wel eens met jaloerse blikken naar; een baan in loondienst. Niet omdat ze verlangen naar een baas die overal iets van vindt, maar vooral de overzichtelijkheid die het met zich meebrengt. 36 of 40 uur per week werken en wanneer het er iets meer worden deze gewoon in rekening kunnen brengen. Als ondernemer is dit wel anders. De telefoon gaat ook buiten kantoortijden en werkdagen duren vaak langer dan de standaard acht uur. Het maakt hierbij niet uit of je de eigenaar van een groot bedrijf bent, of een ZZP’er; de motivatie om te werken is van hele andere aard dan bij een baan in loondienst. Toch is het bewaken van een gezonde werk-privebalans wel heel belangrijk. Hoe je ervoor zorgt dat deze in stand blijft? Hier tips die echt werken. 

Apart bereikbaar 

Het is logisch dat je als ondernemer vaker bereikbaar bent dan een standaard werknemer, maar realiseer je wel dat ook hier grenzen aan gesteld mogen worden. Door het mobiele tijdperk waar wij in leven is het lastig om deze grenzen te stellen. Daarom is een goede stap om twee nummers te hanteren, een zakelijke en een privé variant. Sluit daarom naast je privé nummer ook een zakelijk abonnement af. Dit kan gewoon in de vorm van een voordelig sim only abonnement. Een oud toestel biedt daarbij al uitkomst als zakelijk toestel, het gaat er tenslotte om dat je bereikbaar bent. Ook kun je kiezen voor een dual sim. Hierbij hoef je niet eens twee toestellen te hebben. Maar een sim only abonnement biedt je de flexibiliteit om het aan te passen naar de behoefte die jij nodig hebt qua belminuten en data tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Dus gun jezelf de rust van een zakelijk nummer, daarmee kun jij op een gegeven moment je werkdag ook echt afsluiten. Oók als ondernemer. 

Assistent op afstand

Daarnaast heb je als ondernemer natuurlijk ook recht op vakantie, al voelt het soms of dit geen haalbare kaart is; dat is het natuurlijk wel. Ook hier biedt het mobiele tijdperk wellicht uitkomst. Dit kun je namelijk bereiken door hulp in te schakelen op afstand. Je kan vandaag de dag eenvoudig gebruik maken van een VA (Virtual Assistant) op afstand. Dit is een assistente die gewoon jouw mailverkeer en telefoontjes kan regelen vanaf een externe locatie. Zij kan mensen te woord staan, afspraken inplannen en doorverwijzen. Mocht er vervolgens echt iets spoedeisends tussendoor komen, dan kan zij altijd nog contact met jou opnemen. Het eerste filter heb je dan voor jezelf gecreëerd en het zal je veel werk schelen gedurende vakantie. Maar dit alles zonder het gevoel dat je van alles mist en je bedrijf echt gesloten is. Voor je het weet wil je altijd gebruikmaken van de diensten van een VA. 

Kortom, ook als ondernemer heb je behoefte aan een privé leven. Sterker nog, misschien juist wel als ondernemer. Want wanneer je dat niet hebt, dan zul je vroeg of laat merken dat je jezelf aan het opbranden bent. Investeer hierin door zelf grenzen aan te geven en op een gegeven moment je telefoon weg te leggen. Alleen dan kun jij opladen om in een later stadium weer volop te knallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *