Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe zorg je ervoor dat de verzenddozen van jouw webshop opvallen?

Online winkelen is tegenwoordig enorm in trek en als webshop wil je dan natuurlijk dat de verzenddozen van jouw producten niet direct bij het oud papier belanden maar echt iets toevoegen voor je product. Maar hoe doe je dit nou precies? Met een verzenddoos die niet alleen een verpakking is, maar een echt cadeau op zich! Kunnen jouw huidige verzenddozen wel een upgrade gebruiken en wil je binnenkort nieuwe verzenddozen bestellen? Lees dan snel verder voor een aantal tips zodat jouw producten binnenkort al impact maken voordat je klanten hun pakket hebben geopend. 

Pak direct de aandacht

Jouw merk mag natuurlijk de hoofdrol spelen op jouw verzenddozen. En of je dit nu bereikt met kleuren, logo’s of slogans, dat is volledig aan jou. Zo wordt jouw verzenddoos niet alleen een verpakking, maar een reclamebord op zichzelf. Kijk dus vooral eens rond bij een aanbieder zoals Superdoos voor de mogelijkheden. Wanneer jouw product het leven van jouw klanten mooier en/of beter maakt is het toch zonde om dit product in een saaie, standaard doos te verpakken? De (merk)beleving van jouw klant start namelijk al bij het ontvangen van de doos!

Maak het persoonlijk

Een doos met alleen jouw product erin? Dat kan natuurlijk maar je maakt je pakket op deze manier niet echt memorabel. Geef jouw klanten het gevoel alsof ze een cadeautje ontvangen door de doos te personaliseren met hun naam. Zo geef je jouw klanten niet het gevoel dat ze enkel een nummer zijn maar een gewaardeerde klant.

Het design

Waarom genoegen nemen met een gewone kartonnen doos als je ook kunt kiezen voor een doos in de vorm van een hartje, een ster, of zelfs een kerstboom als het seizoen daarbij past? In een ideale situatie creëer je een verzenddoos die jouw klant vol enthousiasme deelt op Facebook of Instagram en dat is natuurlijk weer goed voor de naamsbekendheid van je business en het aantrekken van nieuwe klanten.

Denk aan het milieu

Duurzaamheid is in deze tijd erg belangrijk, dus waarom zou je daar niet op inspelen met je verpakkingen? Kies voor gerecyclede materialen en laat zien dat jouw webshop niet alleen waarde hecht aan stijl, maar ook denkt aan onze planeet. Wanneer jouw organisatie veel waarde hecht aan duurzaamheid, moeten je verpakkingen hier natuurlijk ook bij passen. Je klanten zullen het in dat geval absoluut niet waarderen wanneer je je verzenddozen bijvoorbeeld vult met extra folders en onnodig papier verspilt.   

Vergeet de details niet

Wat dacht je van een kleine verrassing in de doos? Een kortingsbon voor de volgende aankoop, een sample van een ander product uit jouw assortiment of een handgeschreven bedankbriefje bijvoorbeeld? Kleine gebaren maken vaak het grootste verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *