Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

In welke sectoren kun je als ondernemer tegenwoordig veel verdienen?

Lijkt het je leuk om binnenkort als ondernemer in Genemuiden aan de slag te gaan? Dan begrijpen we dat goed, want het is in deze tijd zeer aantrekkelijk om ondernemer te zijn. Er is namelijk krapte op de arbeidsmarkt en je komt dan ook sneller aan opdrachten. 

Je kunt bovendien zelf je tarief bepalen en als ondernemer verdien je meestal dan ook meer in vergelijking met werken in loondienst. Uiteraard is het niet in elke sector aantrekkelijk om als ondernemer aan de slag te gaan, maar in welke sectoren kun je als ondernemer tegenwoordig dan wel veel verdienen? 

Vastgoedonderhoud en gevelreiniging 

Als je veel opdrachtgevers zoekt, dan is het geen slecht idee om aan de slag te gaan in de reinigingssector. Er is tegenwoordig vooral veel vraag naar gevelreiniging en andere vastgoedonderhoudsdiensten. 

Daar is ook een goede reden voor te geven. In Nederland is namelijk een woningtekort en om die reden worden er veel woningen en appartementencomplexen uit de grond gestampt. Die moeten in de toekomst natuurlijk ook allemaal onderhouden worden en daar hebben woningeigenaren en bedrijven een goede reinigingsdienst zoals Prova Reiniging voor nodig. 

Ondernemen in de zorg

Het zal je ongetwijfeld ook niet ontgaan zijn dat er tegenwoordig veel behoefte is aan zorgmedewerkers. Dit heeft ook verschillende redenen. In de eerste plaats is de zorg een lange tijd niet aantrekkelijk geweest, omdat er hard gewerkt moest worden voor relatief lage salarissen. Op dit moment wordt de zorg aantrekkelijker gemaakt door de overheid, maar alsnog hebben ze in de zorg met grote tekorten te maken. 

In Nederland is er ook sprake van vergrijzing, dus de kans is groot dat er binnenkort nog meer behoefte is aan mensen in de zorg. Om die reden is het geen slecht idee om als zelfstandige ondernemer in de zorg aan de slag te gaan. Je kunt bijvoorbeeld als zzp’er aan de slag, maar je kunt ook een groot bedrijf beginnen. 

Ga aan de slag in de ICT

Ook binnen de ICT-sector is het tegenwoordig aantrekkelijk om als ondernemer te werken. De meeste ondernemers zijn namelijk afhankelijk van goede ICT-systemen, want het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze wereld. Software en hardware wordt in deze tijd ook steeds complexer en veel leken hebben niet de expertise om er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom kun je als ondernemer binnen de ICT veel opdrachten verwachten. 

Werken als zelfstandige installateur

Ook binnen de duurzaamheidssector valt als ondernemer tegenwoordig veel te verdienen, omdat mensen de noodzaak en de voordelen van een duurzamere woning inzien. Om die reden kun je als installateur ook veel verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een zonnepaneleninstallateur of iemand met expertise als het gaat om warmtepompen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *