Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Je bedrijfspand beveiligen: wat zijn de beste manieren?

Het beveiligen van je bedrijfspand is van levensbelang. Je wilt niet dat al je apparatuur op een mooie zonnige dag gestolen is en dat niemand zijn werkzaamheden meer kan doen. Er staat vaak voor miljoenen euro´s aan inventaris bij bedrijven, dus dat wil je natuurlijk op de best mogelijke manier beveiligen. Want eerlijk is eerlijk: veiligheid gaat voor alles. Dus mocht je een nieuw bedrijf hebben, denk dan heel goed na over je beveiliging en denk na over alle stappen die we zo meteen gaan benoemen.

Waarom is beveiliging van je bedrijfspand belangrijk?

De beveiliging van je bedrijfspand is belangrijk voor iedereen die er werkt. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, moet je beveiligd zijn tegen zaken als overvallen, inbraken, indringers, gestolen goederen, brand en meer. Het is hierbij belangrijk om in de huid te kruipen van een inbreker en goed na te denken wat een inbreker zou doen. Hoe komt hij / zij binnen, wat zijn de routes die kunnen worden genomen, wat zijn de meest kostbare goederen en waar liggen deze? Welke sloten zitten er op de deur en hoe veilig zijn deze? Welke poortsystemen gebruik je? Allemaal belangrijke zaken om je af te vragen. Het gaat ten slotte om de veiligheid van al je medewerkers en in veel gevallen een heleboel geld.

#1 Alarmsystemen

Je hebt allereerst goede alarmsystemen nodig. Als je een bedrijfspand hebt, is het een goed idee om te kijken naar wat het juiste alarmsysteem is voor jouw pand. Heb je een groot pand, of juist wat kleiner? Wat is hierbij het handigste systeem en wat vind je het fijnst in gebruik?  Het is belangrijk om een code te gebruiken bij binnenkomst en een alarm die direct afgaat bij inbrekers. Een alarm waarbij meteen beveiliging wordt ingeschakeld is dan ook het meest ideaal.

#2 Camerabewaking en bewaking

Camerabewaking is nodig om mensen af te schrikken, professioneel over te komen en om de dader te kunnen opsporen als er een inbraak is geweest. Er is altijd een kans dat de dader herkend wordt door de politie, zorg dus voor duidelijke beelden. Zeker in de nacht, als de meeste inbraken gebeuren. En tot slot, afhankelijk van de grootte van je bedrijf, kun je ervoor kiezen om beveiliging in te huren.

#3 Terreinafsluiting: goede poortsystemen

Een bedrijfspand hoort goed afgesloten te worden met een hek. Natuurlijk ligt het eraan of je überhaupt een hek hebt, want niet alle bedrijfspanden hebben dit. Mocht je wel een hek hebben of nodig hebben, kijk dan welke poortsystemen er zijn en welke je het beste lijkt om in te zetten voor jouw bedrijf.

#4 Een goede verzekering

Als laatste benoemen we een net zo belangrijke om rekening mee te houden bij je bedrijfspand, namelijk: wees goed verzekerd! Dit klinkt vanzelfsprekend, maar wees je ervan bewust wat er allemaal verzekerd is en check daadwerkelijk bij je verzekeringsmaatschappij waar je allemaal voor gedekt moet worden en of dat nu ook zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *