Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kies bewust voor de hulp van een schoonmaakbedrijf 

Kantoren schoonmaken is een expertise waarover veel bedrijven intern de beschikking niet hebben. Maak jij momenteel al gebruik van de ervaring van een professioneel schoonmaakbedrijf om je kantoorpand schoon en fris te houden? Door deze ruimte periodiek grondig schoon te laten maken kun je ziekteverwekkers in een vroeg stadium verwijderen. Het draagt bij aan de gezondheid van het personeel en voorkomt daarmee een onnodig hoog ziekteverzuim. Niet alleen de fysieke gezondheid van medewerkers verbetert wanneer je het kantoor regelmatig schoon laat maken. Datzelfde geldt voor de psychische gesteldheid van je medewerkers. Een rommelig kantoor leidt af, waardoor het werk niet op tijd af is. Dit zorgt voor onnodig veel stress onder je personeel. In dit artikel lees je er meer over. 

Schone en frisse kantoorpanden werken uitnodigend 

Met de hulp van een professioneel schoonmaakbedrijf maak je direct een goede eerste indruk op potentiële nieuwe medewerkers, op bestaande zakenpartners en bijvoorbeeld op je nieuwe klanten. Een vervuild kantoor komt bepaald niet professioneel over. Het verkleint de kans dat een sollicitant of klant nog eens terugkeert. Immers, wat zegt de staat van je kantoorpand over de service of dienstverlening die je hen straks biedt? 

Een schoon en fris kantoorpand maakt niet alleen een goede eerste indruk op anderen. Ook werkt het uitnodigend voor het eigen personeel. Zij zullen vaker naar kantoor komen, wanneer ze hier in een schone, frisse en inspirerende omgeving aan de slag kunnen gaan met het uitvoeren van hun taken. 

Maak afspraken over het gebruik van een kantoor 

Het helpt om naast het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf, heldere afspraken te maken met collega’s. Spreek bijvoorbeeld af op welke plekken er gegeten mag worden. Het helpt kruimels op en rond de bureaus tegen te gaan. Zorg er daarnaast voor dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de uitstraling van het kantoor; laat men de eigen rommel opruimen aan het eind van de dag. 

Manier waarop kantoorpanden ingericht zijn is veranderd 

In de afgelopen tien jaar is de wijze waarop ondernemers hun kantoorpand hebben ingericht sterk veranderd. Een kantoor bestaat niet langer uit losse kamers, waarin twee of drie collega’s hun werk uitvoeren. De kantoortuin kwam al op in de periode voor de pandemie; een kantoor waarop de individuele werkplek vervangen is voor de flexplek. Je bepaalt zelf waar je gaat zitten op kantoor. Inmiddels, nu het hybride werken de nieuwe norm is, zijn kantoren daarbij steeds vaker gericht op de samenwerking tussen groepen medewerkers. Denk aan ruimtes voor brainstormsessies, ruimtes voor een teamoverleg, enzovoorts. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *