Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kies in drie stappen de perfecte bureaustoel

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een zittende baan, niet heel gezond misschien, maar het geld moet op een of andere manier toch in het laatje zien te komen. Als jij van negen uur in de ochtend tot vijf of zes uur in de avond achter je bureau zit, is het nogal van belang dat je een gezonde zithouding hebt. Op die manier voorkom je vervelende nek- en rugklachten. Een goede bureaustoel is daarom cruciaal, daar moet je echt niet op gaan besparen. Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten en daarom bieden wij een helpende hand. Neem deze drie dingen in overweging bij de aanschaf van de perfecte bureaustoel voor jou!

Het mechaniek

Bureaustoelen zijn doorgaans verstelbaar, zodat ze perfect op jouw zithouding kunnen aansluiten. Kies een mechaniek dat jij prettig vindt. Een synchrone bureaustoel biedt de optimale ondersteuning. Hierbij beweegt zowel de zitting als de rugleuning mee met jouw bewegingen. Gezond, maar sommige mensen vinden het irritant dat de stoel meebeweegt. Je kunt daarom ook kiezen voor een stoel waarbij alleen de rugleuning of alleen de zitting meebeweegt. Ten slotte zijn er natuurlijk ook bureaustoelen die je alleen handmatig kunt verstellen.

De armleuningen

Hoewel je armen waarschijnlijk een groot deel van de tijd in beweging zijn, aangezien je bezig bent op je laptop, is het toch een goed idee om te bedenken wat je wil met de armleuningen van je nieuwe bureaustoel. Je hebt hierin een aantal opties. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een bureaustoel te nemen zonder armleuningen, sommige mensen vinden armleuningen nou eenmaal helemaal niet nodig. Als je wel armleuningen wilt, vraag je dan af in welke mate deze verstelbaar moeten zijn. Vind je het voldoende als de armleuningen alleen in de hoogte verstelbaar zijn, of zou je ook de breedte en diepte van je leuningen aan willen kunnen passen?

ARBO-gecertificeerd?

Tegenwoordig zijn steeds meer bureaustoelen ARBO-gecertificeerd. Dat wil zeggen: ze zijn goedgekeurd door de ARBO. Een ARBO-gecertificeerde stoel biedt min of meer de garantie dat jouw stoel je een gezonde werkervaring biedt, je ziet dit natuurlijk wel terug in de prijs. Als je kiest voor een ARBO-gecertificeerde stoel, let dan eventjes op de code van de stoel. Een stoel met de code NPR1813 is geschikt voor iedereen, terwijl een stoel met de code NEN1335 alleen geschikt en gezond is voor mensen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *