Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kosten besparen als ondernemer: zo doe je dat!

Als ondernemer moet je niet al te veel op de centen zitten. Ja, alles kost geld, maar als je je geld op de juiste manier uitgeeft, is elke investering in de zaak uiteindelijk winst. Toch is het belangrijk om er altijd voor te blijven zorgen dat er meer binnenkomt dan er uit gaat. Valt dat bij jou toch allemaal een beetje tegen? In dit artikel vertellen we je wat je als ondernemer kunt doen om net een paar euro te besparen, zodat je aan het eind van de maand meer winst overhoudt.

De juiste groothandel

Als ondernemer heb je goede technische groothandels nodig, om al jouw benodigdheden goedkoop aan te kunnen schaffen. Houdt het bij één of twee groothandels die voldoende aanbieden voor een redelijke prijs. Alles ergens anders halen is uiteindelijk ontzettend onvoordelig, ook al biedt een andere groothandel één product misschien net iets goedkoper aan. Het is ook fijn als jouw groothandel niet al te ver weg ligt, zodat je er ook voor kunt kiezen om zelf in een busje te stappen en je benodigdheden in te slaan en niet afhankelijk te zijn van verzending. Door je groothandel tactisch te kiezen kun je een hoop geld besparen.

Duurzame energie

Overschakelen op duurzame energie kan flink wat kosten, maar gaat je in de toekomst juist weer wat opleveren. Een goed idee om te doen als je een beetje een buffer hebt. Zonnepanelen ga je na vijf jaar terugverdienen, maar met een beetje geluk kun je hier bij jou in de gemeente een subsidie voor krijgen. Ook is het een idee om te kijken naar de installatie van een hybride warmtepomp of zelfs helemaal van het gas af te gaan in jouw bedrijfspand. Gas kost namelijk een stuk meer dan elektriciteit. Bovendien is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Kritisch kijken naar indirecte kosten

Met de indirecte kosten binnen het bedrijf bedoelen we de kosten die niet direct iets te maken hebben met je product of dienst. Het gaat hier bijvoorbeeld om een boekhouder, abonnementen of kosten voor marketing. Vooral op het laatste kun je flink snijden. Kijk eens kritisch naar welke marketingstrategieën nou echt lucratief gebleken zijn. De andere kunnen misschien wel wat minder. Misschien betaal je je ook wel scheel aan een abonnement voor een online werkomgeving, terwijl gebleken is dat de whatsapp-groep binnen jullie team eigenlijk het meest gebruikt wordt voor dergelijke dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *