Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Meer bewegen als ondernemer: handige tips

Meer bewegen als ondernemer: gouden tips (over wandelend werken: met de laptop op een hoge tafel op de loopband, fietsen als het kan (lange afstand een elektrische fiets), elke ochtend een rondje wandelen, en nog andere tips.

Waarom: eigenlijk geen vraag toch?

Als ondernemer sta je vaak voor de uitdaging om een balans te vinden tussen werk en gezondheid. Het is verleidelijk om lange uren achter je bureau door te brengen, maar dit kan een negatieve invloed hebben op je algehele welzijn. In dit artikel delen we waardevolle tips over hoe je meer kunt bewegen als ondernemer en de voordelen die dit met zich meebrengt.

Beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl en kan aanzienlijke voordelen bieden voor ondernemers. Het kan stress verminderen, de creativiteit stimuleren, en de algehele productiviteit verhogen. Door regelmatig te bewegen, kun je je energieker en gemotiveerder voelen, wat essentieel is voor het succes van elke ondernemer.

Net als Jelle Hermus wandelend werken

Een innovatieve manier om beweging in je werkdag op te nemen is door wandelend te werken.  Dit houdt in dat je je laptop op een hoge tafel plaatst en op een loopband loopt terwijl je werkt. Het is een ideale manier om zowel lichaamsbeweging als productiviteit te combineren.

Menig mens zal zich achter de oren krabben en zichzelf misschien raar vinden. Alleen ondernemers zijn juist de mensen die het anders doen: en dat werkt! Jelle Hermus van SoChicken is een succesvol ondernemer die soms al wandelend zijn werk doet.

Fietsen als het kan: lange afstand en elektrische fietsen

Fietsen is natuurlijk een mooie activiteit. Dus waarom geen fietsplan in je bedrijf en zelf ook gewoon naar je werk op de fiets. Is de afstand net iets te lang voor bijvoorbeeld zakelijke afspraken, overweeg dan om een elektrische fiets te gebruiken. Met een tracefy erbij verlies je de fiets bovendien ook niet meer uit het oog. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar het stelt je ook in staat om te genieten van frisse lucht en lichaamsbeweging terwijl je efficiënt reist.

Beweging kan een positieve invloed hebben op je creativiteit. Door regelmatig te bewegen, geef je je geest de kans om te ontspannen en nieuwe ideeën te genereren. Veel ondernemers ontdekken dat hun beste ideeën naar boven komen tijdens een wandeling of fietstocht. Juist op momenten dat je weinig denkt.

Elke ochtend een rondje wandelen

Begin je dag met een frisse start door elke ochtend een rondje te wandelen. Het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken, jezelf op te laden en te profiteren van de vele voordelen van wandelen. Je zult merken dat je de rest van de dag meer gefocust en productief bent. Bovendien is er nog lunchtijd waarin je mogelijk ook een kwartiertje in kunt wandelen.

Wil je helemaal het roer om? Dan kun je ook een fitnesscentrum voor in je bedrijf overwegen. En direct het goede voorbeeld geven door er actief gebruik van te maken.

Gezonde gewoontes voor ondernemers

Naast beweging zijn er andere gezonde gewoontes die ondernemers kunnen omarmen. Dit omvat een gebalanceerd dieet, voldoende slaap, en stressbeheersing. Het is essentieel om voor jezelf te zorgen, want een gezonde ondernemer is een succesvolle ondernemer.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen werk en beweging. Plan je werkdag zo dat er ruimte is voor beweging. Dit kan betekenen dat je op bepaalde tijden van de dag actief bezig bent en op andere momenten gefocust werkt. Wat de slaap betreft is het slim dat je deze net zo belangrijk maakt als je werk. Als je goed slaapt heeft dat een positieve invloed op je concentratie.

Ergonomie is een cruciaal aspect van een gezonde werkomgeving. Zorg ervoor dat je werkplek goed is ingesteld en dat je ergonomische meubels hebt en gebruikt. Dit minimaliseert het risico op lichamelijke klachten en blessures. Dat is ook fijn voor je medewerkers.

Praktische tips voor beweging op de werkvloer

Wat simpele maar doeltreffende praktische tips:

·         Sta regelmatig op en strek je uit.

·         Doe oefeningen zoals squats en lunges tijdens korte pauzes.

·         Overweeg een verstelbaar bureau zodat je zowel zittend als staand kunt werken.

·         Maak gebruik van fitnessapps om je beweging bij te houden.

·         Bewegen tijdens vergaderingen en telefoongesprekken.

Zelfs tijdens vergaderingen en telefoongesprekken kun je in beweging blijven. Overweeg om staand te vergaderen of rond te lopen terwijl je aan de telefoon bent. Dit houdt je actief en alert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *