Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Meer vrije tijd ervaren als ondernemer? Dit is dé oplossing! 

Veel ondernemers werken niet om te leven, maar leven om te werken. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is niet altijd een situatie die werkt op de lange termijn. Vroeg of laat slaat in veel gevallen toch de vermoeidheid toe en liggen zelfs grotere gevolgen zoals een depressie op de loer. Dit is iets wat te allen tijde voorkomen moet worden. Het is dan ook goed om als ondernemer je vrije tijd ook écht vrije tijd te laten zijn. Probeer hier zorgvuldig mee om te gaan, en probeer te beperken dat je tijdens deze uren ook nog steeds met werk bezit bent. Gelukkig zijn er veel nuttige en handige tools om ervoor te zorgen dat je ook echt van je welverdiende vrije tijd kunt genieten. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

Twee werelden 

In het digitale tijdperk zijn veel voordelen maar er zijn ook nadelen. Altijd bereikbaar kunnen zijn door een smartphone is een voordeel, maar ook iets wat soms erg veel en zeer vragend kan zijn. Altijd gebeld kunnen worden, altijd appjes kunnen ontvangen betekent ook dat klanten jou altijd weten te vinden. Iets wat niet altijd fijn is, zeker niet in het weekend en de avonduren. Dat zijn de tijdstippen dat je echt even aan andere dingen wilt kunnen denken. Daarom is het aan te raden om naast je huidige telefoonnummer ook een privé nummer te hebben, of naast je huidige nummer juist een zakelijk nummer. Welke kant het ook op werkt, het gaat erom dat je beide werelden af en toe even kunt scheiden. Geen lastige gesprekken meer met klanten ’s avonds laat. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een sim only zakelijk abonnement afsluiten. Hiermee heb je voordelig een apart zakelijk nummer met genoeg belminuten om al je klanten te woord te staan, maar ook een nummer wat je af en toe even kunt doorschakelen naar je voicemail.  

Het belang van balans 

Waarom het hebben van twee nummers zo goed is? Omdat je hier niet alleen heel letterlijk het onderscheid maakt tussen werk- en privé tijd, maar ook doordat je dat dan voor je gevoel doet. Een telefoon blijft toch een apparaatje wat aan ons blijft trekken vandaag de dag. Door dit te gebruiken om het onderscheid aan te brengen, zul je gaan merken dat het in je hoofd ook echt zo gaat zijn. Ook is het voor veel familieleden en vrienden een fijne toevoeging. Het gaat er namelijk voor zorgen dat jij echt met je hoofd bij het bezoek en bij hen bent, en niet steeds afgeleid wordt door zakelijke aanbiedingen. 

Kortom, wil jij meer balans in je werk- en privé tijd zonder dat één van de twee eronder gaat lijden? Dan is het slim om eens te kijken naar je smartphonegebruik en hier een onderscheid in te maken. Door bewust te kiezen voor de één of voor de ander, zal dat je focus ten goede komen maar ook het onderscheid tussen beide versterken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *