Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Met deze handige tips maak je jouw kantoor nog veiliger!

Een veilig kantoor is super belangrijk! Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als het blijkt dat een ongeluk is ontstaan door een onveilige werkomgeving is dat niet alleen super vervelend, maar kan het ook zorgen voor serieuze wettelijke problemen die je natuurlijk beter kan voorkomen. Maar maak je geen zorgen! Deze blog geeft jou alle handvatten die je nodig hebt om jouw kantoor het veiligste kantoor in Nederland te maken! 

Opgeruimd staat netjes 

Een kantoor kan natuurlijk niet veilig zijn als het een complete chaos is. Als er overal iets ligt en kabels overal rondslingeren is het onmogelijk om echt een veilig kantoor te hebben. Vaak denk je dat het zo’n vaart niet loopt, maar een ongeluk is zo gebeurd. En dan zit je achteraf met spijt omdat het voorkomen had kunnen worden. Bespaar jezelf die ellende en zorg ervoor dat iedereen zijn of haar spullen gewoon netjes opruimt. 

Geen gladde vloeren

Ongelukken komen heel vaak voor op een gladde vloer. Even niet opletten en je begint te glijden en als je ongelukkig valt, kan dat grote gevolgen hebben. Je kunt zomaar een arm breken of een hersenschudding oplopen. Dat kan voorkomen worden met antislip. Zeker op plekken waar het vaak vochtig is zoals in de keuken of in de toiletten kan antislip een echte lifesaver zijn. Je kunt matten neerleggen die het vocht absorberen waardoor de vloer niet zo glad is. Dit is super makkelijk om te doen en het kan grote ongelukken voorkomen. 

Brandveiligheid op kantoor 

Een brand is misschien wel een van de grootste risico’s op kantoor. Brandveiligheid is daarom heel erg belangrijk. Brand kan op heel veel verschillende manieren ontstaan. Het kan zijn dat er kortsluiting ontstaat of dat er te veel stekkers in een stopcontact of dat er iets misgaat in de keuken. Hoe het gebeurt is eigenlijk niet zo belangrijk. Het gaat erom dat je de nodige voorbereidingen treft om te zorgen dat als er brand uitbreekt, je het snel kan blussen. Brandblussers op kantoor zijn daarvoor een absolute must, en ook verplicht. Maar je moet er ook voor zorgen dat je personeel weet hoe ze zo’n brandblusser moeten gebruiken. Anders hangt ‘ie daar natuurlijk voor niets. Daarnaast zijn brandwerende ventilatieroosters ook echt een uitkomst. Deze roosters zorgen ervoor dat rook en vuur zich niet zo makkelijk kan verspreiden door het gebouw en kunnen echt levens redden! Absoluut de moeite waard om deze te laten installeren dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *