Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Met deze tips krijg je meer tijd om je goed op je onderneming te focussen

Natuurlijk weet je dat de dagelijkse gang van zaken van je onderneming je volle aandacht verdient. Alleen lukt dat in de praktijk niet altijd. Dat komt omdat je ook taken hebt die niet per se uitdagend zijn, maar wel moeten gebeuren. Hierbij gaat het onder meer om de loonadministratie en administratieve handelingen op het gebied van HR. De tijd die er door jou of je collega’s in wordt gestoken, zou je graag anders willen besteden. De tips uit dit artikel zijn stuk voor stuk tijdbesparingen die jou en je onderneming vooruit gaan helpen.

Loonadministratie software

Je kon het daarnet al lezen, de loonadministratie is een taak die moet gebeuren, maar wel tijd kost. En iedere maand is het weer zover. Jouw bedrijf zet een mooie stap voorwaarts door te investeren in software voor de loonadministratie. Dankzij goede software worden de salarissen nagenoeg vanzelf uitbetaald en hoef je ook niet meer na te denken over de loonbelasting. De software kan volledig op jouw wensen worden aangepast.

Zet HR op de goede manier in

Sinds de coronacrisis is er veel veranderd. Een voorbeeld is de afdeling HR. De afdeling zelf is nog hetzelfde, maar de werkwijze niet. Dat komt omdat de coronatijd de ogen heeft geopend. Sindsdien is er bij veel bedrijven alleen maar meer oog voor het personeel gekomen. Dat is uiteraard alleen maar goed. Om het optimale uit de HR-afdeling te halen, is het slim om te investeren in HR software. Zaken zoals de declaraties en het verstrekken van loonstroken worden volledig geautomatiseerd. De HR manager en bedrijfsleider kunnen zich hierdoor volledig op het bedrijf richten. Met als gevolg tevreden medewerkers en een beter bedrijfsresultaat.

Geef je personeel meer taken

Wat je bij veel leidinggevenden ziet, is dat ze te veel taken hebben. Voor een deel is dat inherent aan hun functie, maar het is lang niet altijd nodig om alles zelf te willen doen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het tijd om wat taken af te stoten. Je personeel vindt het ongetwijfeld niet erg om iets van je over te nemen. Sterker nog, ze krijgen er alleen maar een goed gevoel door. Zo sla je twee vliegen in een klap.

De bedrijfscoach

Iedere ondernemer heeft het druk, maar dat betekent niet dat je nergens meer tijd voor moet hebben. Als je structureel te weinig tijd hebt, gaat er iets niet goed. Hoe los je dit op? Het is een idee om contact te zoeken met een bedrijfscoach. Vaak zijn dit mensen die zelf ondernemer zijn geweest en de kansen en valkuilen goed kennen. Een goede coach heeft razendsnel door waar jouw knelpunten zitten en kan met kleine veranderingen jou een hoop lucht en tijd geven.

Neem met iets minder genoegen

Als ondernemer wil je uiteraard succes hebben. Maar als het succes ten koste gaat van de kwaliteit van je leven is het tijd om in te grijpen. Iets minder is ook goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *