Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Onderhoud aan je bedrijfspand laten uitvoeren

Wanneer je als ondernemer gebruik maakt van een bedrijfspand in eigendom dan moet daar op gezette tijden onderhoud aan worden gepleegd. Als er personeel werkzaam is moet je voldoen aan de geldende Arbo normen voor een veilige werkomgeving. Maar zelf wil je natuurlijk ook graag werken in een pand dat geen reden tot ergernis geeft. Lekkage, tocht en andere ongemakken wil je zo veel mogelijk voorkomen of als het aan de orde is snel laten herstellen. Veel leed valt te voorkomen als je ervoor kiest om eens in de paar jaar een inspectie te laten uitvoeren.

De staat van het dak van je pand

Als uit een dakinspectie blijkt dat het dak van je bedrijfspand aan vervanging toe is dan kun je hiervoor materialen bestellen bij Dakenmarkt. Een bedrijfspand heeft doorgaans een plat dak. Dit kan voorzien zijn van bitumen of een andere kunststof dakbedekking. Ook hebben vooral grotere panden een grind dak of een dak dat is opgebouwd uit dakplaten. Als er een dakrenovatie moet worden uitgevoerd is dat natuurlijk het ideale moment om te verduurzamen. Laat dakisolatie aanbrengen als dat nog niet is gebeurd. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op de stookkosten. Als het pand in de toekomst op een warmtenet wordt aangesloten ben je alvast goed voorbereid. Hiervoor is het namelijk nodig dat het pand goed is geïsoleerd. Wanneer de locatie is voorzien van spouwmuren kun je ook deze laten isoleren. Hiervoor moet je er wel rekening mee houden dat er eerst een onderzoek moet plaatsvinden of er geen vleermuizen in de spouw huizen. De vleermuis is namelijk een beschermde diersoort.

Welke soort dakbedekking kies je?

Een plat dak is meestal voorzien van bitumen of EPDM. Als er een bitumen dak op het pand ligt, let dan op dat je hier niet zomaar isolerende EPDM overheen kan laten aanbrengen. Er zijn EPDM dakbedekking nadelen waarmee je rekening moet houden. EPDM heeft namelijk een hoge dampweerstand. Hierdoor kan het materiaal op spanning komen te staan als het niet goed is aangebracht. Zo wordt EPDM nogal eens aanbevolen om over een bitumen dak aan te brengen om het dak weer waterdicht te maken. Dit leidt vrijwel altijd tot problemen. In plaats van 40 jaar geen zorgen over het dak omdat dit goed waterdicht is, beginnen de problemen vaak al na enkele jaren omdat het materiaal gaat omkrullen door de te hoge spanning. Laat je dus altijd goed adviseren door een ervaren dakdekkersbedrijf voordat je dakbedekking aanschaft en deze laat aanbrengen zonder dat je goed bent geïnformeerd over de mogelijke risico’s. Je kunt wel overstappen van bitumen naar EPDM, maar dan is het in veel gevallen noodzakelijk dat de bitumineuze dakbedekking eerst wordt verwijderd.

Schade aan het dak van je bedrijf

Wanneer het dak van je bedrijf schade heeft opgelopen, meestal gebeurt dit tijdens een zware storm, is het zaak om deze schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Een dakdekker kan bij grote schade een tijdelijke noodvoorziening treffen om verdere schade te voorkomen. Stormschade wordt in veel gevallen gedekt door de opstalverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *