Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ondernemen: wat doe je zelf en wat geef je uit handen?

Als ondernemer weet je dat het runnen van een eigen bedrijf pittig is. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen, maar soms is het slimmer om bepaalde taken uit handen te geven. Dit kan je niet alleen tijd besparen, maar ook zorgen voor betere resultaten. Maar welke keuzes maak je daarin? We helpen je een eindje op weg. In dit artikel bespreken we welke taken je als ondernemer zelf kunt doen en welke je misschien beter kunt uitbesteden. Lees dus snel verder!

Jouw visie en grote beslissingen

De kern van je bedrijf draait om jouw visie en de grote beslissingen die je neemt. Dit zijn dingen die je echt zelf moet doen, omdat niemand je bedrijf zo goed kent als jij, en je natuurlijk in charge bent. Denk aan het bepalen van de bedrijfsstrategie, je missie en visie, en de grote investeringen. Het is belangrijk om hier zelf de leiding in te nemen, zodat je bedrijf in lijn blijft met jouw doelen en waarden. Dan komen de andere keuzes. 

Marketing en contact met klanten

Marketing is een gebied waar veel ondernemers hun creativiteit in kwijt kunnen. Als je van marketing houdt, is het leuk om dit zelf te doen. Dit geldt ook voor klantcontact. Persoonlijk contact met klanten kan je bedrijf een gezicht geven en helpt bij het opbouwen van sterke relaties. Maar als je merkt dat je hier niet genoeg tijd voor hebt, kan het handig zijn om een marketingbureau in te schakelen of een klantenservice team op te zetten. Als je niet alle touwtjes uit handen wil geven kun je bijvoorbeeld een deel van het takenpakket uitbesteden, of samen een project opstarten met een marketingbureau.

Boekhouding en geldzaken

Boekhouding is een van die taken die je misschien liever uitbesteedt, tenzij je een financiële achtergrond hebt. Een goede boekhouder kan je veel tijd en stress besparen. Ze regelen niet alleen de dagelijkse boekhouding, maar geven ook advies over belastingvoordelen en financiële planning. Zo blijven je financiën op orde en kun jij je focussen op andere aspecten van je bedrijf.

IT en technische hulp

De technologische kant van je bedrijf is cruciaal, vooral nu. Als je niet technisch onderlegd bent, kan het uitbesteden van IT-ondersteuning een slimme zet zijn. Denk aan het beheer van je website, cybersecurity en technische problemen. Er zijn talloze bedrijven die deze diensten aanbieden. Dus zonder IT-kennis is dat zeker een goede optie, er is tenslotte niets zo fijn als een veilig en goed werkend systeem.

Salarisadministratie en HR-taken

Een van de belangrijkste, maar tijdrovende taken binnen een bedrijf, is de salarisadministratie. Deze taak kun je eenvoudig uitbesteden aan een loonbureau. Dit zorgt ervoor dat je salarisadministratie nauwkeurig en op tijd wordt uitgevoerd, zonder dat je hier zelf veel tijd aan kwijt bent. Je salarisadministratie uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf, zoals een loonbureau, geeft je de zekerheid dat je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen en dat je medewerkers altijd op tijd en correct betaald worden.

Naast salarisadministratie zijn er nog andere HR-taken die je kunt uitbesteden, zoals werving en selectie, training en ontwikkeling en personeelsbeheer. Dit kan vooral nuttig zijn als je bedrijf groeit en je meer medewerkers moet managen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *