Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Praktisch & professioneel: slimme oplossingen voor kleine klussen op kantoor

De simpele realiteit is dat we een groot deel van onze tijd wekelijks aan het werk doorbrengen. En voor velen is dat 40 uur of 32 uur. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat je kantoorruimte een fijne plek is om te werken. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal slimme tips voor de inrichting van je kantoor. Of je nu thuis werkt en je home office wilt inrichten, of dat je een ondernemer bent die beslissingen neemt over hoeveel werknemers een fijne werkplek krijgen, in dit artikel vind je praktische en slimme oplossingen. Haal bijvoorbeeld dubbelzijdige tapes van Tapir. Dan kun je zonder hoeven te boren muurversieringen ophangen.    

Zorg voor voldoende daglicht

Kies als het even kan voor een kantoorruimte met voldoende natuurlijk daglicht. Daglicht is veel beter voor de gezondheid en ook de productiviteit dan kunstmatig licht. Zeker in de winter is het niet fijn om te werken onder kunstmatig licht en dan na het werk weer in het donker naar huis te gaan. Zorg er dus voor dat zowel de werkplekken maar ook bijvoorbeeld de vergaderruimtes goed verlicht zijn. Op deze manier zullen je werknemers een stuk gelukkiger zijn. 

Zorg voor muurversieringen (maar niet teveel)

Lege muren zullen de kantoorinrichting een kale en koude uitstraling geven. Dit betekent dat het een goed idee is om wat muurversieringen op te hangen. Zoals al aangegeven kun je dit doen met Tapir tape om niet te hoeven boren. Want kantoorruimtes worden vaak gehuurd door ondernemers. Bij het kiezen van muurversieringen is het wel belangrijk dat ze neutraal en niet te persoonlijk zijn. Wat de ene persoon mooi vindt is niet wat de andere persoon mooi vindt. Je wilt niet een kantoor vol muurversieringen die een groot deel werknemers niet ziet zitten.

Planten en natuurlijke elementen

Het is niet nodig om kantoorruimte te veranderen in een natuuroase of spa. Maar het is zeker aan te raden om een aantal planten en houten elementen toe te voegen aan een kantoorruimte om zo het kantoor wat levendiger te maken. Daarnaast zijn planten rustgevend en voegen ze zuurstof toe aan een ruimte. Je kunt zelf de verzorging van de planten op je nemen maar het is ook mogelijk om een bedrijf in te schakelen dat het doet. In dat geval komen er een keer per week mensen langs om de planten te verzorgen. Voor grotere bedrijven met veel planten en kantoorruimte oppervlak is dit mogelijk een betere optie. 

Open indeling en ‘phone boots

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om voor open indelingen te gaan. Geen welbekende ‘cubicles’ met scheidingswanden. In plaats daarvan is er een open ruimte die het makkelijk maakt voor werknemers om contact te zoeken en samen te werken. Wel is het verstandig om ook te investeren in zogenaamde ‘phone boots’. Dit zijn geluidsgeïsoleerde kleine boots waarin mensen gefocust kunnen werken of een online meeting kunnen voeren zonder dat de rest van het bedrijf meeluistert.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *