Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Printen met impact: filamenten die je bedrijf naar nieuwe hoogten tillen

Wat ooit als een thuis-hobby begon, wordt nu in veel bedrijven gebruikt. We hebben het natuurlijk over 3D-printers! Het blijft een indrukwekkende uitvinding. De term ‘filament’ klinkt vast bekend, want wist je dat de keuze voor de juiste filamenten een van de belangrijkste rollen speelt? Laten we het daarom daar eens over hebben en hoe ze jouw bedrijf naar nieuwe successen kunnen tillen! 

Waarom is het filament belangrijk? 

Een 3D-filament is eigenlijk een dunne plastic draad die laag voor laag jouw gewenste objecten bouwt. Maar het ligt er wel aan wat je hiermee wilt bouwen. Iets wat voldoende stevigheid moet bezitten, wordt bepaald door het filament dat je kiest. Er zijn verschillende soorten materialen, zoals pla filament, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. 

PLA filament 

PLA (Polylactic Acid) is misschien wel het populairste gekozen materiaal voor 3D-printen. Hiermee kun je goederen creëren en tegelijkertijd het milieu ten goede komen. Het materiaal wordt namelijk gemaakt door suikerriet of maïs, onder andere. Ook zijn standaard nozzles hier geschikt voor. Voor een bedrijf dat graag bewuster aan het werk gaat is dit een prima keuze! 

ABS filament 

Een ander populair filament wordt Acrylonitril-butadieen-styreen, of kortweg ABS genoemd. 

Wat zo mooi is aan dit materiaal, zijn sterkte en weerstand tegen hitte. Je kunt hiermee onderdelen maken die hogere temperaturen nodig hebben in vergelijking tot andere dingen. Een bedrijf dat bijvoorbeeld machines of automotive toepassingen produceert, kan hier juist goed van profiteren! 

PETG filament 

PETG (polyethyleentereftalaatglycol) is nog vrij nieuw in de filamentenwereld. Dit materiaal ligt net tussen de kwaliteiten van PLA en ABS in. Het is eigenlijk een combinatie van beide omdat het materiaal sterk, hittebestendig en milieuvriendelijk is. Daarnaast is PETG transparant, wat handig is voor prints die helder moeten zijn. 

Speciale filamenten 

Hoewel we alleen de meest bekende filamenten hebben besproken, zijn er nog veel meer soorten die een ruime keuze bieden. Filamenten gemaakt van metaalspaanders, houtvezels of zelfs met glow-in-the-dark materialen. Deze filamenten zijn leuk voor bedrijven die open staan voor een creatieve weg. 

Neem deze informatie eens goed door, want zo zie je dat het filament degelijk belangrijk is voor de uitkomst van een 3D-project. Probeer met experimenteren en zie wat het beste voor jouw bedrijf werkt. Een filament dat aansluit bij jouw bedrijfsdoelen, kan met fantastische prints heel voordelig zijn voor je bedrijf! Maak de concurrentie jaloers met jouw creaties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *