Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Rookwerende glazen wanden: onmisbaar in moderne kantooromgevingen

Moderne kantooromgevingen worden gekenmerkt door open en flexibele werkruimtes, ook wel de kantoortuin genoemd. Om een balans te vinden tussen ruimtelijkheid en privacy, wordt er vaak gekozen om ook kleinere ruimtes af te scheiden met wanden, om bijvoorbeeld ruimtes in te richten voor vergaderingen of als privékantoor, want in een rustige omgeving heb je voor sommige taken nu eenmaal meer focus.

Door te kiezen voor glazen wanden creëer je niet alleen een visuele scheiding tussen maar behoud je ook het gevoel van verbondenheid en openheid. Ze zijn eenvoudig te integreren in bestaande interieurs en voegen esthetische waarde toe aan de werkplek. Om aan de strikte wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid te voldoen wat betreft brandveiligheid, is het aan te raden om te kiezen voor rookwerende glazen wanden. In dit artikel vertellen we je meer over de functie van brandwerend glas en aan welke eisen je moet voldoen.

Wat zijn rookwerende glazen wanden?

Rookwerende glazen wanden zijn speciale wanden gemaakt van glas die zijn ontworpen om de verspreiding van rook in geval van brand te voorkomen. Ze worden vaak gebruikt in moderne kantooromgevingen om de veiligheid van werknemers te waarborgen en te voldoen aan de wettelijke vereisten op het gebied van brandveiligheid.

Door te kiezen voor glazen wanden, zorg je voor een transparante en moderne look in je kantoor, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen rook en vuur. Rookwerende glazen wanden kunnen afzonderlijke ruimtes creëren zonder het gevoel van verbondenheid te verliezen, waardoor ze veelzijdig en functioneel zijn in moderne kantoor ontwerpen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van rookwerende glazen wanden?

Bij het kiezen van rookwerende glazen wanden zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het essentieel om te controleren of de wanden voldoen aan de geldende brandveiligheidsvoorschriften en -normen, hier moet met name met de S200 norm rekening gehouden worden.

De S200 norm is een belangrijke norm als het gaat om de kwaliteit van rookwerende wanden. Deze norm heeft betrekking op de mate waarin een wand in staat moet zijn om rook tegen te houden. Een rookwerende glaswand die voldoet aan de S200 norm moet minimaal 30 minuten rookwerend zijn. Dit betekent dat de wand de verspreiding van rook moet tegengaan, zodat mensen bij brand voldoende tijd hebben om het pand veilig te verlaten. Bij het ontwerpen en installeren van rookwerende wanden is het dus van groot belang om te controleren of deze voldoen aan de S200 norm. Zo kan de veiligheid van mensen optimaal worden gewaarborgd.

Ook de esthetische waarde van de wanden kan een rol spelen, aangezien je wilt dat de wanden naadloos passen bij het interieur van je kantoor. De meeste bedrijven die glazen wanden plaatsen denken graag met je mee qua ontwerpen en bieden talloze variaties om de ruimtes precies bij je wensen te laten passen. Tot slot is het verstandig om te kijken naar garanties en onderhoudsvoorwaarden, zodat je langdurig kunt genieten van de voordelen van rookwerende glazen wanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *