Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Slimme stappen naar duurzaamheid: energie-efficiënt ondernemen

Duurzaamheid: je hoort het overal. Bedrijven en ondernemers worden elke dag geconfronteerd met de term duurzaamheid. Wat doe je als bedrijf om je impact op het milieu te beperken of om zelfs een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst. Energieverbruik speelt hierbij een belangrijke rol, grote bedrijven verbruiken grote hoeveelheden energie. Dit kan beter. Duurzaam ondernemen is top voor het milieu, maar ook je onderneming kan ervan profiteren. Klanten houden van duurzaamheid en als jij hier goed op inspeelt, kun je je mooi onderscheiden van de concurrentie. Van zonneparken tot afval scheiden: duurzaam ondernemen is de toekomst.

Begin bij het begin: nulmeting, doelen stellen en voortgang bijhouden 

Wacht nog heel even met het opstellen van ambitieuze plannen en dromen voor de toekomst. Begin even met het analyseren van de situatie op dit moment. Dan kun je even kijken waar de echte problemen liggen, doe dit niet even snel uit de losse pols. Maar neem even de tijd om echt een goed onderzoek te doen. Dan kun je het probleem bij de bron aanpakken en dan zul je zien dat die resultaten vanzelf komen. Bepaal de punten die je wilt meten en zorg dat je consistent meet en dan ook bijstuurt waar nodig. Zie je na een aantal weken of maanden geen verandering, dan moet je misschien een andere weg inslaan. 

The future is smart: slimme technologie voor duurzaamheid 

Vandaag de dag bieden moderne technologieën geweldige kansen voor duurzaamheid. Je zou wel gek zijn als je geen gebruik maakt van de slimme technologieën van tegenwoordig om de weg naar duurzaamheid makkelijker te maken. Denk hierbij aan slimme verlichting met sensoren, zodat je lampen pas aangaan op het moment dat het nodig is. Een zonnedak is ook een goede manier om duurzame energie op te wekken. Zo hoef je geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen, maar kun je je bedrijf voorzien van energie opgewekt door de zon. 

Je kan het niet alleen: met je medewerkers aan je zij sta je sterk

Verschil maak je niet alleen, dat doe je natuurlijk met je gemotiveerde team. Neem je medewerkers mee in je duurzaamheidsplannen. Leg uit wat jullie doen op het gebied van duurzaamheid en ook waarom: dit is heel belangrijk. Spreek niet alleen over resultaten, maar geef ook aan waarom je dit graag wilt doen. Dit helpt om je medewerkers ook te motiveren en dat brengt jullie alleen maar meer samen. Vele handen maken licht werk, toch? Moedig innovatieve ideeën aan en laat de medewerkers meedenken, wie weet kom je nog geweldige ideeën tegen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Motiveer je team en je zult zien dat jullie samen het verschil kunnen maken. Begin klein en groei door! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *