Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Steeds meer ondernemers focussen op verduurzaming

We moeten verduurzamen om de aarde leefbaar te houden. Daar zijn we het inmiddels wel grotendeels over eens. Maar maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan vallen lang niet altijd in de smaak. Minder vliegen, minder vlees eten, de auto laten staan, het wordt er volgens sommigen niet leuker op. Maar er zijn wel goede alternatieven. De trein bijvoorbeeld, en de kwaliteit van vleesvervangers wordt ook nog steeds beter. Ondernemers doen hun best om producten en diensten te ontwikkelen die duurzaam zijn. Anderen proberen door hun bedrijfsvoering aan te passen te laten zien dat ze duurzaamheid belangrijk vinden. Of het nu iets groots is of iets kleins, alle stappen die leiden tot een duurzamere wereld zijn positief.

Nadenken over promotiemateriaal

Een aandachtspunt voor ondernemers is het bestellen van promotiemateriaal. Welke artikelen laat je personaliseren om je bedrijfsnaam te promoten? Een aansteker bedrukken kan nog altijd. Ook balpennen blijven favoriet en worden nog altijd veel gebruikt. Vrijwel iedereen kan wel een sleutelhanger gebruiken. En handige notitieblokjes kun je ook prima uitdelen. Dit zijn relatief goedkope giveaways die je per 100 of meer kunt bestellen. Zo heb je altijd het nodige op voorraad als je je bedrijf wilt promoten, bijvoorbeeld tijdens een evenement waar je sponsor van bent of op een beurs voor bedrijven.

Duurzaamheid uitstralen

Ook als het gaat om promotiemateriaal kun je uitstralen dat je bedrijf duurzaam is. Je kunt kiezen voor een shopper van gerecycled plastic om gekochte spullen in mee te geven. Of een bidon van recycle kunststof cadeau geven als iemand een aankoop doet of lid wordt bij je sportschool. En die aansteker met logo? Ja, die kan ook nog steeds. Laat een plasma aansteker bedrukken met je bedrijfsnaam. Deze aanstekers werken op stroom. Je kunt ze opladen met een usb-kabel. Dat is dus een stuk duurzamer dan een gas aansteker. Ze geven geen CO2 belasting, en dat is vandaag de dag heel belangrijk.

Een duurzaam wagenpark

Een belangrijk onderwerp als het om duurzaam gaat is het wagenpark. Ook het bedrijfsleven moet uiteindelijk elektrisch gaan rijden. Maar bedrijfswagens op een accu zijn schaars en dus duur. Er komen langzaam maar zeker wel steeds meer bestelwagens die geen benzinemotor meer hebben of die hybride zijn. De eerste elektrische vrachtwagens rijden inmiddels rond. Maar er zijn nog veel vragen. Een vrachtwagen die op het buitenland rijdt heeft vaak niet voldoende actieradius. In het buitenland zijn nog niet voldoende oplaadpunten. Bedrijven willen soms wel verduurzamen maar de praktijk maakt dat nog onmogelijk. De innovaties gaan snel, dus de kans is groot dat dit over pakweg tien jaar heel anders is. Het is voor ondernemers daarom belangrijk om de ontwikkelingen goed te blijven volgen voor zover ze van toepassing zijn op hun onderneming. Want als je weer een stap kunt zetten naar duurzamer ondernemen dan moet je dat natuurlijk niet nalaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *