Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips om de veiligheid in je bedrijf te verhogen

Als ondernemer met een eigen bedrijfspand is het belangrijk om te werken aan een veilige werkomgeving. Dit is niet alleen verplicht, maar ook essentieel om de gezondheid en het welzijn van je personeel te waarborgen. Het verhogen van de veiligheid in je bedrijf is op verschillende manieren mogelijk. Wij delen enkele handige tips!

Maak de nooduitgangen zichtbaar

Een tip om de veiligheid in je bedrijf te verhogen, is de nooduitgangen goed zichtbaar maken. Het is essentieel dat je medewerkers weten waar ze heen moeten in geval van nood. Zorg dat de routes makkelijk te bereiken en goed zichtbaar zijn. Zo voorkom je dat er verwarring ontstaat tijdens een noodsituatie. Door de nooduitgangen goed zichtbaar te maken en vrij te houden, is het mogelijk om sneller te evacueren.

Zorg voor goede verlichting

De veiligheid in je bedrijfspand verhogen doe je ook door te zorgen voor goede verlichting in alle ruimtes. Hoe beter je pand verlicht is, hoe veiliger het is voor jou en je personeel. De kans op ongelukjes zoals vallen of struikelen is namelijk kleiner als de ruimtes goed verlicht zijn. Het is daarom beter om donkere ruimtes te voorkomen. Combineer verschillende soorten verlichtingen met elkaar om tot het beste resultaat te komen. Denk hierbij aan basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Stimuleer veiligheidstrainingen

Nog een manier om een veilige werkomgeving te realiseren, is het stimuleren van veiligheidstrainingen. Laat je jouw personeel zulke trainingen volgen, dan vergroot je de kennis over veiligheid in je bedrijf. Zorg dat er genoeg werknemers getraind zijn om te handelen in noodsituaties, want dat draagt bij aan de veiligheid op de werkvloer. Denk bij veiligheidstrainingen aan bijvoorbeeld een BHV cursus, EHBO cursus of VCA cursus. Voor kwalitatieve veiligheidstrainingen zit je bij Novanorm goed.

Brandpreventie

Brandpreventie is van groot belang als je jouw bedrijfspand graag veiliger maakt. Het is essentieel om brandblussers te plaatsen op meerdere locaties in je pand. Kies voor strategische plekken, zodat je personeel hier snel toegang tot heeft. Denk aan bijvoorbeeld in de gangen en de keuken. Naast brandblussers, zijn ook rookmelders en blusdekens van groot belang om te hebben. Met deze middelen verklein je het risico op brand en draag je bij aan de veiligheid op de werkvloer.

Van het zichtbaar maken van nooduitgangen tot het aanmoedigen van een bhv cursus online of EHBO-cursus, er zijn genoeg maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid in je bedrijf te verbeteren. Ga hier dus zeker mee aan de slag. Een veilige werkomgeving is niet alleen bevorderlijk voor het welzijn van je werknemers, maar leidt ook tot een verhoogde productiviteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *