Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor het inrichten van een nieuw kantoor

Een kantoor inrichten kan een leuke klus zijn. Zeker als je voor het eerst je eigen zaak gaat openen. Dan wil je het natuurlijk allemaal goed doen en zorgen dat alles er netjes uitziet. Hoe je de inrichting aanpakt, hangt natuurlijk van een paar zaken af. Is het een kantoor waar je alleen maar zelf aan het werk bent of ga je er ook klanten of andere bezoekers ontvangen? Gaat het om een pand dat je hebt aangekocht of om een kantoor waar je een huurcontract voor een jaar hebt? Als je nog niet zeker weet of je het kantoor voor langere tijd gaat gebruiken dan is het logisch dat je er minder tijd en geld in steekt. Maar ook dan is het belangrijk om er een plek van te maken waar je prettig kunt werken. En als je er ook bezoekers ontvangt dan is representatie natuurlijk ook belangrijk.

Een vloer uitzoeken voor je kantoor

Welke vloer geschikt is voor je kantoor hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke voorkeuren. Misschien wil je wel een mooie houten vloer, of gaat je voorkeur uit naar praktisch en kies je voor een PVC vloer. Tapijt wordt meestal niet gekozen voor kantoren omdat het kwetsbaar is voor vlekken en slijtage. Wil je toch tapijt, kies dan projecttapijt. Dat is de meest duurzame keuze. Dit tapijt is bestand tegen zwaar kantoormeubilair en vlekken zijn door een vuil afstotende behandeling van het tapijt makkelijker te verwijderen, mits je dat meteen doet en daarvoor de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Projecttapijt is leverbaar in verschillende kleuren en ook geschikt voor het bekleden van trappen.

De aankleding van je kantoorruimte

Kies je voor een vloer van hout of voor een gietvloer, dan wil je het kantoor misschien wat meer warmte en sfeer geven. Geef de ruimte iets huiselijks met mooie vloerkleden. Het fijne is dat je er verschillende kunt kopen zodat je kunt wisselen, bijvoorbeeld licht in het voorjaar en donker in de herfst. Kies je voor een laagpolig kleed, dan is dit over het algemeen ook nog wel gemakkelijk schoon te houden met de stofzuiger of eventueel een stoomreiniger.

Het kantoormeubilair

Behalve een mooi kleed van Floorpassion B.V. moet je kantoor natuurlijk ook nog worden ingericht met de juiste meubels. Kies een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Zo kun je je werkplek op de juiste hoogte instellen. Datzelfde geldt voor je bureaustoel. Een luxe directeur stoel staat natuurlijk heel interessant, maar bedenk dat je een stoel moet kiezen die je rug en heupen goed ondersteunt. Zeker als je elke dag de nodige uren achter dat bureau doorbrengt. Een standaard voor je laptop kan ook handig zijn zodat je op de juiste hoogte kunt werken. Ergonomie is iets dat je zeker niet moet onderschatten. Je kunt voordat je meubilair bestelt natuurlijk eerst informatie inwinnen bij een deskundige. Die kan je tips geven zodat je geen onnodige of onnodig dure uitgaven doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *