Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor veilige elektriciteitsinstallatie in jouw bedrijfspand

Een van de belangrijkste aspecten van een veilige elektriciteitsinstallatie in jouw bedrijfspand? Dat is toch wel het uitvoeren van een regelmatige inspectie en onderhoud. Waar je dan zoal aan kunt denken? Het is essentieel om minstens één keer per jaar een elektricien in te schakelen. Want kies je ervoor om een specialist in te schakelen? Dan kun je er zeker van zijn dat  de staat van je elektrische installatie optimaal kan worden beoordeeld. Tijdens deze inspecties kunnen potentiële problemen worden geïdentificeerd. Denk daarbij aan slijtage, losse verbindingen of oververhitting. Maar ze kunnen ook meteen worden verholpen. In dit blog lees je een paar tips om de installatie, bijvoorbeeld van Vekto, veilig te houden.

Zorg ervoor dat de installatie up-to-date is en voldoet aan de nodige normen

Goed om te weten! Zorg ervoor dat alle elektrische installaties voldoen aan de NEN 1010-norm. Waarom? Dit is namelijk de minimale veiligheidsvereisten voor installaties in Nederland. Deze norm omvat richtlijnen voor:

  • Het ontwerp
  • De aanleg 
  • Het onderhoud van elektrische installaties 

Kies je voor het naleven van deze norm? Dan helpt dit bij het voorkomen van elektrische ongevallen. Maar het zorgt er ook voor dat je installaties toekomstbestendig zijn. 

Heb je al nagedacht over de installatie van de juiste beveiligingscomponenten?

Heb je al eens nagedacht over het installeren van de juiste componenten? Dit is cruciaal voor een veilige elektriciteitsinstallatie. Een aantal bekende voorbeelden van elementen, zijn:

  • Aardlekschakelaars
  • Installatieautomaten 
  • Overspanningsbeveiliging

Dit zijn drie bekende voorbeelden van elementen die in je elektrische verdeelinrichting aanwezig moeten zijn. Redenen genoeg dus om je een keer daar goed in te verdiepen. En kies je voor een compleet nieuwe installatie? Dan is het zeker geen overbodige luxe om enkel het beste van het beste in huis te halen.

Zorg ervoor dat het personeel precies weet hoe er met de elektriciteitsinstallatie om moet worden gegaan

De nodige technische maatregelen zijn natuurlijk enorm belangrijk. Maar het is ook belangrijk om je medewerkers te scholen. Alleen op deze manier kun je ze bewust maken van de gevaren en veiligheidsmaatregelen rondom elektrische installaties. Organiseer daarom op regelmatige basis trainingen Hierin kun je de basisprincipes van elektrische veiligheid uitleggen. Maar ook wat te doen bij een elektrisch incident. Zorg ervoor dat iedereen weet waar de noodschakelaars en brandblussers zich bevinden en hoe deze te gebruiken. Op deze manier kunnen mogelijke ongevallen met een elektriciteitsinstallatie veel beter worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *