Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Veilig ondernemen doe je zo

Als ondernemer moet je dag in dag uit ervoor zorgen dat jij en je personeel veilig kunnen werken op de werkvloer. Maar hoe zorg jij daarvoor? Mag iedereen zomaar alle producten op de werkvloer gebruiken of heb je bepaalde voorschriften? Moet het personeel een cursus volgen om bepaalde middelen te gebruiken? Wat het antwoord is op deze vragen, hangt uiteraard af van de branche waarin je werkzaam bent. In de zorg is het heel anders dan bij een schoonmaakbedrijf of een laboratorium. Zorg ervoor dat jij de regels en wetten kent die aan jouw branche worden gesteld en zorg dat je ook aan de eisen voldoet. Je moet namelijk wel weten wat je doet en er wordt ook gecontroleerd op veilig werken. Bereid ook je personeel hier op voor en biedt een cursus aan, maar blijf dit ook herhalen zodat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste regels.  

Producten in de onderneming

Moet je voor je onderneming ethanol kopen? Dit is een bekende vorm van alcohol. Het is een kleurloze en vluchtige vloeistof. Het kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Meestal wordt het als oplossing gebruikt. Je hebt verschillende varianten, zoals bijvoorbeeld 99.8%, 96% en 70%.  De 70% variant wordt met name ingezet om te ontsmetten. Het is echter ook een ingrediënt in reinigingsproducten, zoals in de gel om je handen te wassen en glasreiniger. Zo kunnen er ramen mee schoon worden gemaakt en soms wordt het ook gebruikt als brandgel voor de kachel of brander. In sommige branches heb je het nodig en ontkom je er niet aan om het product te bestellen. Als je met producten moet werken binnen jouw branche waarin alcohol aanwezig is, zorg er dan voor dat je sowieso met handschoenen aan werkt. Bescherm ook je gezicht en dan met name je ogen goed. Als het om hoge percentages gaat dan moet je ook de rest van je lichaam beschermen. Veiligheidskleding is van belang om te dragen, zodat je veilig op de werkvloer aan de slag kunt.

Veilig werken staat voorop

Hoe moet je veilig werken in jouw branche? De wet schrijft het voor en als ondernemer moet jij aan deze eisen voldoen. Het is van belang dat je er ook werk van maakt en zorgt dat iedereen die bij je werkt op de hoogte is. Je zal zelf ook een cursus moeten volgen om op de hoogte te blijven. Maar er is meer wat je als ondernemer moet regelen. Zorg dat je als ondernemer ook een goed pensioen hebt geregeld. Je moet voor nu zorgen maar ook voor later. Ook daarin speelt de veiligheid een grote rol, want alleen als je veilig werkt, kun je gezond en verantwoord blijven ondernemen. Blijf ook op de hoogte van al het laatste nieuws in je branche en volg een cursus (indien mogelijk samen met je personeel), zodat je alles samen kunt toepassen in de praktijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *