Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waarom efficiënte verpakking en handeling zo belangrijk is in de logistieke sector

In de logistieke sector spelen heel veel dingen een belangrijk onderdeel, al gaat het om de transportmogelijkheden om de producten te vervoeren, of de producten zelf. De producten die worden vervoerd, moeten namelijk allemaal goed ingepakt zitten voordat ze meegenomen kunnen worden. Hieronder bespreken we waarom efficiënte verpakking en handeling zo belangrijk is in de logistieke sector.

Het behoud van integriteit van producten

Je wilt natuurlijk dat wanneer je je producten verzend, dat de integriteit behouden wordt. Als de producten meegaan met een vliegtuig of een vrachtwagen, dan moeten ze wel bestand zijn tegen een stootje. Ook moet je soms rekening houden met het feit dat de temperatuur heel erg kan schommelen, zeker als je het vervoerd van de ene kant van de aarde naar de andere kant. Hierbij is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar het soort verpakkingsmateriaal om te zorgen dat het niet kapot gaat en dat het ook niet vuil wordt. Dit is deels in handen van de machines, maar ook deels van de medewerkers. Als je een medewerker wilt worden in de logistieke sector, zoals bij een bedrijf zoals Broekman Logistics, kijk dan eens bij doen’r voor de mogelijkheden.

De besparing op de kosten

Je zult als logistiek bedrijf ook aanzienlijk kosten kunnen besparen, want hoe beter je producten verpakt, hoe beter de opslagruimte vaak ook ingedeeld kan worden. Ook moet je rekening houden met het feit dat hoe slechter je producten verpakt, hoe groter de kans is dat ze kapot aankomen. Dit gaat je als bedrijf natuurlijk ook heel wat geld kosten, dus je kan het dan maar beter goed verpakken!

De tevredenheid van de klanten

Het is één ding dat de producten in het warenhuis goed aankomen, maar het is ook nog iets anders om de producten ook heel te laten overkomen naar de klant, wat uiteindelijk het belangrijkste is. Als je klanten continu kapotte producten ontvangen, dan gaat dit ten koste van de klanttevredenheid. Als je je klanten tevreden wilt houden, dan is het van belang dat alles goed verpakt is, met eventueel plakband waarop staat breekbaar, zodat ook de bezorgers er goed mee omgaan.

Duurzaamheid

Als alles goed verpakt wordt, zal dat ook weer schelen in afval, alle producten die namelijk kapot raken tijdens de transport zullen weggegooid moeten worden. Het is dus niet alleen goed voor de eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *