Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

0,8 FTE berekenen

Wat betekent 0,8 fte?

In onze eerdere bericht over FTE Betekenis kregen we veel vragen over mensen die 0,8 FTE willen werken en hoe dit werkt.

FTE is een term die je vaak tegenkomt in vacatures. Maar wat betekent het nu eigenlijk? In dit uitgebreide artikel duiken we dieper in de betekenis van FTE, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je zo’n term in een vacature ziet staan.

Wat is FTE?

FTE staat voor fulltime-equivalent. In het Nederlands kan dit vertaald worden naar voltijdsequivalent. Het is een getal dat altijd tussen de 0 en 1 ligt. Hierbij staat 1 FTE voor een fulltime dienstverband. Afhankelijk van het bedrijf en de geldende arbeidsvoorwaarden kan dit 36, 38 of 40 uur per week zijn.

Hoe bereken je FTE?

Het berekenen van de arbeidsduur op basis van FTE is vrij eenvoudig. Je vermenigvuldigt de FTE met het aantal uren van een fulltime dienstverband. Bijvoorbeeld:

FTE x Aantal uren van fulltime dienstverband = Aantal uren op basis van FTE

Voorbeeld: Hoeveel uur is 0,8 FTE?

Laten we een voorbeeld nemen om het concept duidelijker te maken. Stel dat een fulltime dienstverband bij een bedrijf 40 uur per week is. Hoeveel uur zou dan 0,8 FTE zijn?Copy code

0,8 FTE x 40 uur = 32 uur

Dus, als je in een vacature ziet staan dat er gezocht wordt naar een medewerker voor 0,8 FTE, dan betekent dit dat de functie voor 32 uur per week is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *