Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo achterhaal je hoe tevreden en gelukkig jouw medewerkers zijn

Als werkgever wil je natuurlijk dat jouw medewerkers goed in hun vel zitten, tevreden zijn en hun taken met veel plezier uitvoeren. Toch kan het zijn dat je niet precies weet hoe gelukkig jouw medewerkers daadwerkelijk zijn. Hoe je kunt achterhalen hoe gelukkig jouw medewerkers zijn, staat hieronder. 

Laat een mto uitvoeren

Om erachter te komen hoe gelukkig en tevreden jouw medewerkers zijn, kun je een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. Tijdens zo’n onderzoek, ook wel een mto genoemd, wordt de mate van geluk van jouw medewerker in kaart gebracht. Dit kan bijvoorbeeld onderzocht worden aan de hand van een aantal vragen, bijvoorbeeld over de werksfeer, de privé-werkbalans of de samenwerking tussen de collega’s. 

Mocht de medewerker tegen iets aanlopen waarvan hij of zij niet helemaal tevreden is, dan is dit het juiste moment om dat te vermelden. Vervolgens kun jij als werkgever op zoek gaan naar een oplossing of een verbetering, zodat je dit pijnpunt of deze ergernis uit de weg kunt gaan.

Tevreden medewerkers en de voordelen ervan

Tevreden medewerkers zijn erg belangrijk, voor zowel jou als werkgever als voor de werknemer. Tevreden medewerkers zijn namelijk gemotiveerd om aan het werk te zijn, en zijn over het algemeen productief. Dit zorgt voor meer werkgeluk bij de werknemer, maar het is ook voordelig voor jouw bedrijf. 

Daarnaast kun jij met behulp van een mto jouw bedrijf blijven verbeteren. Jouw medewerkers kunnen namelijk aangeven waar zij ontevreden over zijn, en daar kun jij vervolgens aan werken. Zo houd je je medewerkers tevreden, maar zorg jij er ook voor dat jij jouw organisatie beetje bij beetje kunt bijschaven op de juiste manier.

Het werkgeluk vergroten

Een mto kan ervoor zorgen dat je het werkgeluk van jouw medewerkers in kaart kunt brengen. Vervolgens kun je tot actie overgaan om het werkgeluk van de medewerker te vergroten. Maar, hoe kun je ervoor zorgen dat je het werkgeluk vervolgens kunt vergroten? Een aantal tips die je hierbij kunnen helpen, staan hieronder.

Blijf luisteren naar jouw medewerkers

Het is belangrijk om te blijven luisteren naar jouw medewerkers. Ga regelmatig in gesprek met jouw medewerkers en vraag hoe het gaat, wat er beter kan en wat de positieve punten zijn. Tijdens zo’n gesprek is het ook heel belangrijk om écht te luisteren. Zo voelt de medewerker zich gehoord.

Blijf transparant

Daarnaast is het ook belangrijk om transparant te blijven naar jouw medewerkers. Vertel wat er gaande zich in het bedrijf en welke acties jij aan het ondernemen bent. Zo kun je ervoor zorgen dat de medewerkers zich meer verbonden voelen met het bedrijf. 

Maak plezier

Zó belangrijk: plezier maken! Plezier maken op de werkvloer tussen de werkzaamheden door, kan zorgen voor een ontspannen sfeer en tevreden medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *