Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo zorg je voor goede hygiëne op kantoor

Sinds de coronajaren weten we dat goede hygiëne belangrijk is. Niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer. Je wilt niet dat je medewerkers één voor één ziek worden omdat er een virus of bacterie rondwaart. Zeker in een omgeving waar hygiëne extra belangrijk is, is het zaak om goed schoon te maken. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen in de handel die bacteriën en virussen doden. Daarnaast kun je gebruik maken van stoomapparatuur. Ook die doden ongewenste indringers.

Maak een goed schoonmaakplan

Voor bedrijfspanden wordt meestal gebruik gemaakt van een extern bedrijf dat de schoonmaak voor zijn rekening neemt. Met dit bedrijf kun je afspraken maken over hoe er wordt schoongemaakt. Het is belangrijk om hier niet op te bezuinigen. Het is algemeen bekend dat schoonmaakpersoneel zeer krap in hun tijd zit om alle werkzaamheden te kunnen doen. Natuurlijk moeten ze gewoon doorwerken, maar het is niet verstandig om het onmogelijke te vragen. Je kunt beter iets meer geld uitgeven aan een goed schoongemaakt kantoor dan dat je medewerkers regelmatig ziek thuis zitten.

Gebruik de juiste apparatuur

Goed schoonmaakpersoneel kan zijn werk nog beter doen als zij de beschikking hebben over de juiste apparatuur. Hiervoor kun je terecht bij The Clean Experience. Zij bieden een ruim assortiment professionele schoonmaakapparaten voor zakelijk gebruik. Hiermee kun je in een handomdraai grotere oppervlakken grondig reinigen. Je kunt bijvoorbeeld je schoonmakers opdragen dat dagelijks de looppaden worden gestofzuigd en dat er 1 of 2 keer per week grondig wordt gereinigd. Op die manier kun je zo goed mogelijk waarborgen dat alles schoon is op kantoor. Natuurlijk is 100% nooit te garanderen. Maar zeker als je werkt in een omgeving met kwetsbaren, of met zieke mensen of dieren dan is dit heel belangrijk.

Verschillende apparaten voor grondige reiniging

Voor het schoonmaken op kantoor, maar ook voor winkels en praktijkruimtes kun je een stoomreiniger of stoomzuiger gebruiken. Het voordeel van reinigen met stoom is dat ook bacteriën worden gedood. Tijdens het griepseizoen in de winter kun je extra grondig reinigen of laten reinigen om een hoog ziekteverzuim te voorkomen. Werk je in een dierenpension, opvang of dierenartspraktijk dan is goede reiniging belangrijk als er bijvoorbeeld een uitbraak is van calici of kattenziekte. Op die manier voorkom je dat kwetsbare dieren de ziekte oppikken en deze wellicht niet overleven.

Vraag medewerking aan je personeel

Natuurlijk kan niet alle verantwoordelijkheid worden gelegd bij het schoonmaakpersoneel. Het is ook belangrijk dat het personeel de regels omtrent hygiëne en bescherming tegen ziekte in acht neemt. Een zieke medewerker blijft dus thuis, eventueel kan er thuis worden gewerkt als de klachten niet zo ernstig zijn. Als je werkt met levensmiddelen dan draag je handschoenen of wast regelmatig je handen. Niezen en hoesten in de elleboog is een gewoonte die ook nu we geen coronaregels meer hebben gewoon kan blijven voortbestaan. Door simpele basisregels in acht te nemen kan veel narigheid worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *