Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zzp-er in de bouw? Vergeet dan deze verzekeringen niet!

Als er een gebied is waar je momenteel eindeloos veel werk kunt vinden, dan is het wel in de bouw. Tal van mensen zouden graag hun huis willen verbouwen, maar de professionals om dit werk uit te voeren, zijn moeilijk te vinden. Heb jij daarom besloten om ook te gaan werken in de bouw en doe je dat als zelfstandig ondernemer, dan hoef je waarschijnlijk niet bevreesd te zijn over het vinden van opdrachten. Wat echter belangrijk is, is dat je goede verzekeringen afsluit voordat je aan het werk gaat. Deze kunnen je namelijk heel veel problemen besparen en bovendien kan een goede verzekering je ook meer klanten opleveren. Hoe deze vork precies in de steel zit, zullen wij je in dit artikel uitleggen. Mocht je nog geen verzekeringen hebben afgesloten, dan kun je dit na het lezen van onderstaande informatie gelijk rechtzetten.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De verzekering die je altijd nodig hebt, is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Juist in de bouw kan er namelijk snel iets misgaan. Dit kan een klein ongelukje betreffen zoals een ladder die omvalt en door een ruit valt, maar het kan ook zijn dat je met een verfbrander per ongeluk een pand in de as legt. De kans is groot dat de klant deze schade bij jou zal claimen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voorkomt dat jij door zo’n claim je bedrijf in gevaar ziet komen. Heb je namelijk geen financiële reserves achter de hand, dan kan zo’n claim het faillissement betekenen voor je bedrijf. Dat is niet waarom je bent gaan ondernemen. Sluit daarom altijd een goede verzekering af zodat je bedrijf niet ten onder gaat door een schadeclaim, jij problemen snel kunt oplossen en je je klant snel weer tevreden kunt maken.

De CAR-verzekering

De tweede verzekering die de moeite van het onderzoeken waard is, is de CAR-verzekering. Deze polis is interessant voor jou als ondernemer in de bouw omdat je hiermee schade kunt dekken die jijzelf dreigt op te lopen. Stel bijvoorbeeld dat je een nieuw huis moet bouwen en wanneer je na het weekend weer op de bouwplaats komt, merk je dat je materialen zijn gestolen. Met een CAR verzekering Univé kun je deze schade laten uitkeren. Daarnaast zijn er tal van andere situaties te bedenken waarin je jezelf eeuwig dankbaar bent dat je een CAR-verzekering hebt afgesloten. Gaat er namelijk een keer iets mis, dan heb je altijd een verzekering waar je op terug kunt vallen.

Een verzekering als teken van professionaliteit

Veel ondernemers onderschatten de kracht van een verzekering. Een goede verzekering zorgt er niet alleen voor dat jij niet in de financiële problemen komt bij tegenslag, maar ook dat jij meer klanten binnenhaalt. Klanten willen namelijk ook het liefst zo weinig mogelijk risico’s lopen. Zien ze dat jij de juiste verzekeringen hebt en dus je werk serieus neemt, dan zullen ze veel eerder met jou in zee gaan dan wanneer je geen enkele verzekering had afgesloten. Zorg er daarom voor dat je een goed pakket verzekeringen afsluit via de site van jouw verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *